Αυγομαχιες ξανα στο Θρυλοριο (+Gallery)

Για ακόμα μια χρονιά η Δευτέρα του Πάσχα ήταν ημέρα «τσουγκρίσματος» για το Θρυλόριο που αναβίωσε για ακόμη μια φορά τις Αυγομαχίες

Τις καθιερωμένες Αυγομαχίες του πραγματοποίησε για ακόμη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, Δευτέρα 17 Απριλίου 2015 στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Θρυλορίου.


 
10 «μεγαλοι» και 12 «μικροί» συμμετείχαν φέτος στο Ποντιακό έθιμο, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες των περιφερειακών Αυγομαχιών, μετά από αίτημα των περισσότερων αυγομάχων.
 
Έτσι οι διαγωνιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, έλαβαν μέρος με 15 αυγά κότας, βρασμένα και άβαφα, τα οποία ελέγχθηκαν φυσικά ενδελεχώς από την επιτροπή
 
Οι μικροί αυγομάχοι ξεκινούσαν από την ηλικία των 7 ετών ως την ηλικία των 15 ετών, ενώ οι μεγάλοι αυγομάχοι ξεκινούν από την ηλικία των 16 ετών, χωρίς περιορισμό στη μεγαλύτερη ηλικία.


 
Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, οι διαγωνιζόμενοι έφεραν τα καλύτερα αυγά τους, και τελικά στους μικρούς πρώτος αναδείχθηκε ο Λάζαρος Μακρίδης, δεύτερος ο Σάββας Νικολαΐδης και τρίτη η Πελαγία Λαζαρίδη.
 

Στους μεγάλους πρώτος αναδείχθηκε ο Ματθαίος Αποστολίδης, δεύτερη η Ελένη Αποστολίδου και τρίτος ο Δημήτρης Αποστολίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.