Avengers Running team: H ομαδα της Κομοτηνης που μας καλει να αφησουμε τον καναπε μας

Και να βάλουμε το τρέξιμο στη ζωή μας

Είναι μια ομάδα που τη συναντάμε πλέον όλο και περισσότερο μπροστά μας το τελευταίο διάστημα, κυρίως μέσω των συμμετοχών τους και σε επίσημες διοργανώσεις, μαραθωνίους κλπ. Μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και φέρει έναν πολύ «φαντεζί» τίτλο. Ο λόγος για την «Avengers running team Κομοτηνής». «Οι Avengers είναι μια ομάδα ερασιτεχνών δρομέων, η οποία απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και έχει στόχο να προάγει το τρέξιμο και γενικότερα τον μαζικό αθλητισμό» σημείωσε ο κ. Άρης Μύρκος, επικεφαλής της ομάδας μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.
 
Σκοπός της δεν είναι τόσο το κυνήγι των επιδόσεων στους αγώνες και η απόδοση των συμμετεχόντων όσο κυρίως να προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο να ασχοληθεί με το τρέξιμο ή γενικότερα με κάποιο άλλο είδος μορφής άσκησης, δικής του επιλογής.
 
«Θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο της Κομοτηνής γιατί εδώ είναι η βάση της ομάδας, να αφήσει το σπίτι του, να αφήσει τον καναπέ του, και να έρθει μαζί μας να κάνουμε ένα χαλαρό τρέξιμο μέσα στην πόλη» σημείωσε σχετικά ο κ Μύρκος για να προσθέσει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την ραγδαία ανάπτυξης της τεχνολογίας που πιθανώς κάποιοι την χρησιμοποιούμε άσχημα -όλη την ημέρα στον υπολογιστή, καθιστική ζωή- είμαστε από τους πρωταθλητές της παχυσαρκίας, ειδικά της παιδικής». 

«Δε βάζουμε όρια στο ποιος θα έρθει»

Για να συμμετάσχει κάποιος στην ομάδα των Avengers δεν παίζουν ρόλο «τα χιλιόμετρα» που έχει διανύσει όπως εξήγησε ο κ, Μύρκος αλλά ούτε και κάποια ιδιαίτερη εμπειρία. «Εμείς θέλουμε να έρχεται όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Είτε άτομα που δεν έχουν ξανατρέξει ποτέ στη ζωή τους, είτε άτομα που τρέχουν πολλά χρόνια. Δε βάζουμε όρια στο ποιος θα έρθει. Ούτε ηλικιακά όρια, αλλά ούτε όρια επίδοσης» τόνισε.

«Ο κόσμος πολλές φορές φοβάται και μας λέει, ότι κάποιοι τρέχουν σε αγώνες και είναι πάρα πολύ γρήγοροι» συμπλήρωσε «εμείς θέλουμε κυρίως τον κόσμο που δεν έχει συμμετάσχει σε αγώνες ή που δεν τρέχει μόνος του και θέλουμε να τον εντάξουμε. Οπότε κάνουμε μια μικρή διαδρομή περίπου 6-7 χιλιόμετρα. Επίσης, ανάλογα με τους συμμετέχοντες που έχουμε, κάνουμε κάποιες ομαδούλες, 2 έως 4, ατόμων, στην οποία δίνουμε και το ρυθμό. Δηλαδή, η ομάδα Α θα πάει με έναν ρυθμό γρήγορο. Η ομάδα Β θα πάει με έναν ρυθμό πιο αργό, κλπ.» 

Η ομάδα έχει συμμετάσχει ήδη σε πάνω από 16-17 αγώνες ανά την Ελλάδα

Η Avengers running team βέβαια απευθύνεται και σε άτομα που θέλουν να πάρουν το τρέξιμο πιο σοβαρά όπου -στο πλαίσια της ομάδας πάντα- οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε ειδικά προπονητικά προγράμματα υπό την καθοδήγηση του κ. Μύρκου με τη βοήθεια της ιστοσελίδας το sciencetraining.gr. Άλλωστε η ομάδα έχει συμμετάσχει ήδη σε πάνω από 16-17 αγώνες ανά την Ελλάδα ενώ ήδη προετοιμάζεται για την κάθοδό της στην Αθήνα όπου θα συμμετάσχει στον Μαραθώνιο Αθηνών και θα ακολουθήσει δύο εβδομάδες αργότερα ο ορεινός ημιμαραθώνιος της Νυμφαίας και ο ημιμαραθώνιος της Ξάνθης.

«sciencetraining.gr» ο εξ αποστάσεως προπονητής για επίδοξους αθλητές δρομικών ή ποδηλατικών event


Στο περιθώριο της συνομιλίας μας ο κ. Μύρκος αναφέρθηκε και στην ιστοσελίδα «sciencetraining.gr» η οποία είναι μια ιστοσελίδα παροχής προπονητικών υπηρεσιών είτε με φυσική παρουσία γυμναστή, δηλαδή στην Κομοτηνή, είτε εξ αποστάσεως. Ασχολείται κυρίως με προγράμματα αντοχής -είτε για τρέξιμο είτε για ποδηλασία- εξ αποστάσεως. «Το sciencetraining.gr είναι ο εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης των Avengers» υπογράμμισε ο κ. Μύρκος «δηλαδή προπονεί κάποια από τα μέλη των Avengers, αλλά πέρα από αυτό, προπονεί και κόσμο εκτός Κομοτηνής για να τους «κατεβάσει» κυρίως σε δρομικά ή ποδηλατικά event». «Παρέχουμε προπονητική καθοδήγηση», συνέχισε ο ίδιος, «προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο μεθοδικά και επιστημονικά γίνεται, αναμιγνύοντας το θεωρητικό υπόβαθρο με την πρακτική ώστε να μπορέσει ο αθλούμενος, μεθοδικά πάντα, και με την κατάλληλη υποστήριξη, να πετύχει τον σκοπό του».
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους Avengers για οποιαδήποτε πληροφορία είτε από την ομώνυμη σελίδα τους στο facebook είτε στο mail: [email protected].
 
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, με σημείο συνάντησης το Σπαθί, κάθε Δευτέρα στις 20:15.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.