Ατυχης πρακτικη «διασωσης» ενος ζωντανου Ζωνοδελφινου στη περιοχη Μαιστρος της Αλεξανδρουπολης

«Είναι άρρωστο, αν εμφανιστεί ξανά πρέπει να ειδοποιηθεί το λιμεναρχείο» τονίζει το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών Αρίων

Να καλούν το λιμεναρχείο και τους ίδιους, για την ορθή περίθαλψη κητωδών και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες που μπορεί να αποβούν αρνητικές για την υγεία των ζώων, ζητά μετά από συμβάν στην Αλεξανδρούπολη με ανακοίνωσή του το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών Αρίων.

Όπως αναφέρουν, την Τρίτη 29/3/2022, ενημερώθηκαν από την Κτηνίατρο του Δικτύου Αρίων κ. Τζούλια Γραμμενίδου και το λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για την ύπαρξη ενός ζωνοδέλφινου (Stenella coeruleoalba) στη βραχώδη ακτή της περιοχής Μαϊστρου.

Επιτόπου έφθασε τόσο η Κτηνίατρος όσο και το λιμεναρχείο. Λόγω όμως της θαλασσοταραχής στη περιοχή και την ακατάλληλη πρόσβαση του από την ακτή, δόθηκε εντολή από το λιμεναρχείο για χρήση του πλωτού σκάφους του το οποίο μέχρι και τα μεσάνυχτα περιπολούσε στην περιοχή μαζί με την κτηνίατρο μας χωρίς όμως να εντοπιστεί αφού είχε φύγει από μόνο του. Το δελφίνι έδειχνε μια μη φυσιολογική ισορροπία στο νερό.

Δυστυχώς, την επομένη ημέρα, διάβασαν στον ημερήσιο τύπο ότι στην ίδια περιοχή ένας κυνηγός προσπάθησε πολλές φορές να οδηγήσει το δελφίνι στα ανοικτά το οποίο όπως φαίνεται στο βίντεο επανερχόταν κάνοντας ένα κύκλο.

Αυτή είναι συνήθης συμπεριφορά ενός άρρωστου δελφινού το οποίο αναζητά ένα μέρος για να αναρρώσει. Το λιμεναρχείο δεν ενημερώθηκε, οπότε ούτε και η κτηνίατρος μας ούτε καν ο ΑΡΙΩΝ για να μπορέσουν με συντονισμό να οργανώσουν τη περίθαλψη του.

Το δελφίνι θα προσαράξει ξανά, τονίζουν, δεν πρέπει να οδηγηθεί στα βαθιά αλλά άμεσα να κληθεί το πλησιέστερο λιμεναρχείο και ο ΑΡΙΩΝ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.