Αθροα η συμμετοχη στο 2ο Φεστιβαλ Διασκεδασης της ΔΕΜΠ

Περίπου 1500 παιδιά συμμετείχαν στο φεστιβάλ, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν οι βόλτες με τα άλογα

Περίπου 1500 παιδιά υπολογίζουν οι διοργανωτές ότι συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Διασκέδασης, που πραγματοποίησε η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής στο προαύλιο του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Στο χώρο υλοποιούνταν μια σειρά από δραστηριότητες, από τη βόλτα με τα άλογα, όσο και την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με επίδειξη των οχημάτων της, αλλά και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τα παιδιά να γίνονται μικροί πυροσβέστες για λίγη ώρα στο χώρο του σχολείου.

Παράλληλα εκεί βρίσκονταν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και μια σειρά συλλόγων που επέδειξαν δραστηριότητες για τα παιδιά.

Την ικανοποίησή του για την προσέλευση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΜΠ κ. Σελίμ Ισά, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στο χώρο, τόσο από την πλευρά των επισκεπτών όσο και των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι στην δράση συμμετείχαν παιδιά τόσο από την μειονότητα, όσο και από την πλειονότητα.

Άλλωστε βρίσκονται στους ίδιους χώρους, στα ίδια σχολεία και δραστηριότητες και έτσι πιστεύει πως δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και στην δική τους εκδήλωση.

Έδωσε τέλος ραντεβού με όλους ξανά τον Σεπτέμβριο του 2024, για το 3ο Φεστιβάλ Διασκέδασης.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα άλογα

Φυσικά όλα τα βλέμματα συγκέντρωσαν τα άλογα που βρισκόταν στο χώρο, με τους μικρούς συμμετέχοντες να περιμένουν υπομονετικά για να κάνουν την βόλτα τους με αυτά, υπό το βλέμμα των υπευθύνων.

Άλλωστε ήταν χαρά τους να ανταποκριθούν για δεύτερη χρονιά στην πρόσκληση της ΔΕΜΠ Κομοτηνής, τόνισε η κ. Έλλη Τσομπανίδου, πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής Ξάνθης, για να φέρουν σε επαφή τα παιδιά με τα άλογα.

Για αυτό και έφεραν τα άλογα του συλλόγου, ώστε τα παιδιά να κάνουν βόλτες με αυτά, να τα χαϊδέψουν, και να περάσουν κάποιες στιγμές με αυτά τα πανέμορφα τετράποδα.

Τόνισε δε πως η παρουσία τους σε εκδηλώσεις, όπως αυτή της ΔΕΜΠ, αυξάνει συνεχώς το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για την ιππασία, και έχουν παρατηρήσει σε κάθε ανοιχτή εκδήλωση, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα παιδιά να αναζητούν ιππικούς ομίλους, να μάθουν ιππασία, να εκπαιδευτούν και γιατί όχι, όσοι μπορούν να αγοράσουν και ένα άλογο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.