«Αθλητισμος: δικαιωμα για ολους»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές της Ροδόπης μυήθηκαν στην αξία του αθλητισμού στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, στόχος της οποίας είναι να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας ούτως ώστε να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν την ευεξία τους, υιοθετώντας ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής.
 

Και φέτος οι αυλές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, άνοιξαν και γέμισαν από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών που συμμετείχαν στις αθλητικές δράσεις που οργάνωσαν οι σχολικές μονάδες με φετινό σύνθημα «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – δικαίωμα για όλους».

Ξανθή Κωνσταντινίδου
«Επόμενος στόχος μας μέσα από την χαρά  των παιδιών να συμπαρασύρουμε όλον τον κόσμο σε έναν πιο δραστήριο κινητικά τρόπο ζωής»


 
«Φέτος τα παιδιά καλούνται μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες, που δεν περιορίστηκαν μόνο στο κομμάτι του αθλητισμού, αλλά διανθίστηκαν και με πολιτιστικές δραστηριότητες και εικαστικά δρώμενα, να μάθουν ότι μπορούν να αθλούνται χωρίς να έχουν το άγχος της αποτυχίας. Να μάθουν πως ο αθλητισμός είναι για όλους» επεσήμανε στις δηλώσεις της στον «ΠτΘ» η κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης, τονίζοντας τη σημασία της επέκτασης του μαθήματος φυσικής αγωγής στα δημόσια σχολεία, καθώς όπως επεσήμανε προσφέρουν τη δυνατότητα και σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν κινητικές αλλά και κοινωνικές δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες για το υπόλοιπο της ζωής τους.


 
«Από τα έως τώρα δεδομένα θεωρούμε ότι τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά» υπογράμμισε η ίδια για να επισημάνει πως «στόχος μας είναι να εμπλέξουμε και την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων όσο και τους γονείς, και  μέσα από τη χαρά  των παιδιών να συμπαρασύρουμε, κατά κάποιον τρόπο,  όλο τον κόσμο σε έναν πιο δραστήριο κινητικά τρόπο ζωής».


 
Στην κατεύθυνση αυτή η κ. Κωνσταντινίδου χαιρέτησε και την έναρξη του προγράμματος κολύμβησης, που κάνει «πρεμιέρα» στα σχολεία της περιοχής την προσεχή Τετάρτη, και το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα των μαθημάτων κολύμβησης εντός του δημόσιου σχολείου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.