Αθλητες του ΓΑΣ Κομοτηνη «δοκιμαστηκαν» στο γηπεδο του 11ου δημοτικου σχολειου!

Το «ανοιχτό σχολείο» θα εξερευνήσει τα Πετρωτά, τη Μαύρη Πεύκη και τη Μαρώνεια την Κυριακή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους μαθητές του 11ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής. Οι Μάρκος Καλατζής, Βασίλης Μπούντας και Ανδρέας Αλυσανδράτος, αθλητές του ανδρικού τμήματος του ΓΑΣ Κομοτηνή, συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους, κ. Κώστα Ντίνα, και το γυμναστή της ομάδας, κ. Γιώργο Καζάκο, επισκέφτηκαν το σχολείο για να συνομιλήσουν με τους μαθητές για το αγαπημένο τους άθλημα και να παίξουν μαζί τους με την πορτοκαλί μπάλα.

Γιώργος Σερμπέζης
 
«Οι μαθητές να αποκτήσουν επαφή με τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να μυηθούν στη σωστή διατροφή»

 
Η επίσκεψη εντάσσεται  στο πρόγραμμα δράσεων του σχολείου για το άνοιγμά του στην κοινωνία, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες για την ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόλησή τους με τα αθλήματα. Τη φιλοσοφία της όλης πρωτοβουλίας περιέγραψε στον «ΠτΘ» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γιώργος Σερμπέζης. «Η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια ευρύτερη στοχοθεσία για τη διετία που διανύουμε», εξήγησε, «να κάνουμε το σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στις προκλήσεις, να φέρουμε τους γονείς κοντά στο σχολείο, να δημιουργηθεί μια ευρύτερη εμπιστοσύνη».


 
Εστιάζοντας στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ο κ. Σερμπέζης δήλωσε τη φιλοδοξία οι μαθητές να αποκτήσουν επαφή με τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να μυηθούν στη σωστή διατροφή, με προοπτική να αποφύγουν το ανησυχητικό φαινόμενο  της παχυσαρκίας, αλλά και της ακινησίας. «Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την υγεία των ίδιων των παιδιών, αλλά και για μια καλύτερη κοινωνία, πρέπει αυτή η κατάσταση να ανατραπεί», υπογράμμισε.  
 

Με οδοιπορικό συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους οι μαθητές του σχολείου

Το «ανοιχτό σχολείο» δεν περιορίζεται όμως στις δραστηριότητες για την επαφή των παιδιών με τα αθλήματα. Θα ακολουθήσει την προσεχή Κυριακή η δεύτερη εξωσχολική δράση, με τη συμμετοχή 55 γονέων και παιδιών, που περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στα Πετρωτά, τη Μαύρη Πεύκη και τη Μαρώνεια. «Όλα αυτά γίνονται για να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς», υπογράμμισε ο κ. Σερμπέζης. «Ελπίζουμε να βρούμε μιμητές γιατί πρέπει να αναπτύσσονται τέτοιες δραστηριότητες», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται όρεξη και θέληση από τους εκπαιδευτικούς, για να επιτελούν το ρόλο τους ως λειτούργημα. «Δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι», τόνισε, «και μακάρι κάποτε όλοι οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουμε σε εκείνον τον τρόπο σκέψης, εκείνον του λειτουργού.
 
 

Κώστας Ντίνας
 
Η πόλη μας είναι μια κατεξοχήν “μπασκετούπολη”

Ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον διευθυντή και τους γυμναστές του σχολείου, εξάρωντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία τους. «Η πόλη μας είναι μια κατεξοχήν “μπασκετούπολη”», παρατήρησε ο κ. Ντίνας, για να εκφράσει την ελπίδα μέσα από τέτοιες δράσεις ακόμα περισσότερα παιδιά να έρθουν κοντά στον μπάσκετ, αλλά και κοντά στον Σύλλογό του. «Οι ακαδημίες μας έχουν περισσότερα από 150 παιδιά φέτος και ευελπιστούμε σιγά- σιγά να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό», σημείωσε. Στο μήνυμά του κάλεσε τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν γενικά με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το μπάσκετ.
 
Σημειώνεται ότι οι αθλητές του ΓΑΣ Κομοτηνή, αφού συνομίλησαν με τους μαθητές και έπαιξαν μαζί μπάσκετ στο γήπεδο του σχολείου, τους μοίρασαν προσκλήσεις για τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με την ομάδα της ΧΑΝΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.