Ασυνειδητος «ξεπαστρεψε» πανω απο 20 ζωα σε γειτονια της Κομοτηνης

Σκόρπισε φαγητό με δηλητήριο έξω από κάδους, εκθέτοντας σε κίνδυνο και ανυποψίαστα παιδιά

Ένα ακόμα περιστατικό δηλητηρίασης ζώων, που έλαβε χώρα σε γειτονιά της πόλης μας- πρωτοφανές σε έκταση, αφού από τη δράση ασυνείδητου θανατώθηκαν τουλάχιστον 21 γάτες και σκυλιά- φέρνει στη δημοσιότητα η καταγγελία της Γατοομάδας της Φιλοζωικής Κομοτηνής, τα μέλη της οποίας αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα πριν από λίγες ημέρες. Όλα συνέβησαν στην οδό Γρηγορίου Ε’, κάθετη της Λεωφόρου Ηρώων, το τελευταίο τριήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου. Ο άγνωστος προς το παρόν δράστης σκόρπισε έξω από τους κάδους απορριμμάτων, έναντι της πολυκατοικίας με τον αριθμό 6, μεγάλη ποσότητα φαγητού με δηλητήριο, προκειμένου να «σπείρει» το θάνατο στα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούσαν στη γειτονιά.

19 γάτες και 2 σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ άλλα αγνοούνται

Δυστυχώς, το άρρωστο σχέδιό του στέφθηκε με επιτυχία. Τουλάχιστον 21 ζώα, 19 γάτες και 2 σκυλιά, τα οποία κατανάλωσαν το δηλητήριο, εντοπίστηκαν νεκρά πέριξ του σημείου από περιοίκους και μέλη της Φιλοζωικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και ζώα, που κυκλοφορούσαν στη γειτονιά και τα οποία αγνοούνται, πράγμα που σημαίνει ότι η λίστα με τα θύματα του ασυνείδητου μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Επιπλέον, στο επίμαχο σημείο, σύμφωνα με την καταγγελία, παίζουν καθημερινά παιδιά από τη γειτονιά, τα οποία διατρέχουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από υπολείμματα της δηλητηριώδους ουσίας.

Έκκληση να ανοίξουν στόματα τυχόν αυτοπτών μαρτύρων

Το παραπάνω συμβάν καταγγέλθηκε άμεσα στην αστυνομία, κατατέθηκε μήνυση και ακολούθησε επιτόπιος αστυνομικός έλεγχος, αλλά προς το παρόν η έρευνα δεν έχει αποφέρει καρπούς, αφού κρίσιμο, όπως πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι να καταθέσουν για το περιστατικό οι αυτόπτες μάρτυρες.  Στην καταγγελία της Γατοομάδας της Φιλοζωικής αναφέρεται ότι «υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για πιθανούς υπόπτους, που μένουν απέναντι απ τους κάδους και κατά το παρελθόν απειλούσαν τους γείτονες για τα την φροντίδα των αδέσποτων, ακόμα και για οικόσιτα ζώα που διατηρούσε μια κοπέλα στην ιδιόκτητη μονοκατοικία της!», ενώ απευθύνεται έκκληση σε όποιον είδε άνθρωπο να τοποθετεί φαγητό έξω και μέσα σε κάδους, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην οδό Γρηγορίου Ε’ 6, να καλέσει στο 6979 143290, ακόμα και ανώνυμα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.