«Ασκηση στο νερο» για 14η χρονια απο τον ΠΕΡΠΑΤΩ (+ Video)

Το πρόγραμμα του συλλόγου βελτιώνει την ποιότητα ζωής ατόμων με αναπηρία

Ξεκινά για 14η χρονιά το πρόγραμμα «Άσκηση στο νερό» στην πισίνα του ΤΕΦΑΑ από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ , αυτή τη χρονιά  με μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους ωφελούμενους χάρη στην συνεργασία του Συλλόγου με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αφορά άτομα με διάφορα είδη αναπηρίας, που μέσα από την άσκηση μειώνουν τον πόνο τους και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.

Ήδη έχουν εγγραφεί ένας αριθμός 21 ατόμων, ενώ ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης, Γενικός Διευθυντής του συλλόγου και η κ. Μακρή Ευαγγελία, γυμνάστρια του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ απηύθυναν κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους και τους ωφελούμενους να εγγραφούν σε αυτό.

Προσφορά και καινούριου minivan 

«Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που γινόταν στη θάλασσα το καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης, Γενικός Διευθυντής του συλλόγου Περπατώ, εκφράζοντας την ικανοποίηση του συλλόγου για αυτή την καινούρια αρχή.

Σημείωσε δε πως το χειμώνα, με την ευγενική χορηγία της Visa Europe, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν με το καινούριο minivan του συλλόγου τα μέλη τους από και προς το κολυμβητήριο, χωρίς επιβάρυνση. 

Ωφελούμενοι άτομα με διάφορα είδη αναπηρίας 

Μέσω του προγράμματος, σημείωσε η κ. Ευαγγελία Μακρή, γυμνάστρια του Συλλόγου «Περπατώ», δίνεται η δυνατότητα στα μέλη τους και τους ωφελούμενους να δραστηριοποιούνται μέσα στο νερό, υπό την εποπτεία της ίδιας, εθελοντών φοιτητών από το ΤΕΦΑΑ αλλά και τους εθελοντές του Συλλόγου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας, είτε αυτές είναι κινητικές, προερχόμενες από κάποια εγκεφαλική λειτουργία, είτε κάκωση στο νωτιαίο μυελό, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο κτλ. «Ουσιαστικά καλύπτουμε μια μεγάλη γκάμα κινητικής αναπηρίας» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι φέτος με τη συνεργασία του Συλλόγου με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνεται η δυνατότητα στα μέλη του συλλόγου να κάνουν άσκηση στο νερό ουσιαστικά χωρίς να πληρώνουν. «Θα προκαταβάλλουν» εξήγησε η ίδια «κάθε μήνα το ποσό των 75 ευρώ, και θα δικαιούνται να έχουν δύο συνεδρίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δηλαδή εμείς τους καλύπτουμε τις 8 συνεδρίες, μια συχνότητα συνεδριών αρκετά ικανοποιητική για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χωρίς τη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το κόστος για τις συνεδρίες θα έφτανε στο διπλάσιο. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πάντα σε συνεννόηση με το σύλλογο, καταβάλλοντας βέβαια ένα επιπλέον ποσό.

Όσο αφορά τις ώρες η κ. Μακρή παρατήρησε ότι «μας δόθηκαν αρκετές ώρες από το πανεπιστήμιο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, αν σκεφτεί κανείς ότι το κολυμβητήριο το χρησιμοποιούν φοιτητές, σύλλογοι και φέτος σχολεία, μετά την υποχρεωτική εκμάθηση κολύμβησης από παιδιά της 3ης δημοτικού». 

Μείωση του πόνου και αύξηση του εύρους κίνησης 

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων στην καθημερινότητά τους, σημείωσε η κ. Μακρή, ακολουθώντας ένα στοχευμένο πρόγραμμα ανάλογα με την περίπτωση και την αναπηρία.

«Γενικότερα έχουμε μείωση του πόνου μέσα στο νερό, δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεών τους, να έχουμε καλύτερη μυϊκή ενδυνάμωση και σε μικρότερο χρονικό διάστημα» σημείωσε.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με ειδικές ασκήσεις που θα τους βοηθούν στην καθημερινότητά τους, είτε αυτή αφορά την ένδυσή τους είτε τον ύπνο τους, ενώ μειώνεται και ο χρόνος κινήσεών τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.