Ασκηση «Παρμενιων»: Εδειξαν τις ικανοτητες τους οι ενοπλες δυναμεις στον Εβρο

Για «εξαιρετική επίδειξη της ισχύος πυρός» έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας

Ένα μεγάλο μέρος της αποτρεπτικής τους ικανότητας ξεδίπλωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης στα Λάβαρα του Έβρου στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος, στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων Αίσιος Οιωνός 21 στο πλαίσιο του Παρμενίωνα.

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, δυνάμεις πεζικού, επιθετικά ελικόπτερα αλλά και τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa warrior – που πήραν το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας για πρώτη φορά και μάλιστα ενεργά σε Παρμενίωνα – έδειξαν τις ικανότητες τους.

Το  σενάριο προέβλεπε αντεπίθεση  των φίλιων δυνάμεων μετά από επιθετική ενέργεια του εχθρού σε αμυντική τοποθεσία της 30 ΜΚ Ταξιαρχίας κοντά στον Έβρο.

Με τη λήξη της άσκησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλο έκανε λόγο για «εξαιρετική επίδειξη της ισχύος πυρός», του συνδυασμού επίγειων και πτητικών μέσων και των συνολικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άσκηση παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς και οι βουλευτές Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου και κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Ο πρώτος μάλιστα σε δήλωσή του έσπευσε να δώσει  «συγχαρητήρια στους άνδρες, τις γυναίκες, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, για την επιτυχημένη διακλαδική άσκηση “Παρμενίων 2021”¨». Ταυτόχρονα όμως έσπευσε να σημειώσει: «επιχειρησιακή ετοιμότητα αποδεικνύεται αναμφίβολα ότι διαθέτουμε, μακάρι να αποκτήσουμε και συγκροτημένη  πολιτική εθνικής άμυνας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.