Ασκηση κατα της παιδικης παχυσαρκιας

Ενημέρωση στο 3ο Δημοτικό Κομοτηνής από ΤΕΦΑΑ, Θράκα Ιππέα και ΑΕ Κομοτηνής

Τους τρόπους με τους οποίους η παιδική παχυσαρκία μπορεί να γίνει διαχειρίσιμη στο σχολικό περιβάλλον, μέσα τόσο από την ενημέρωση όσο και την άσκηση, έδειξαν το πρωί της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής μέλη του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, του Ποδηλατικού Συλλόγου «Θράκας Ιππέας» αλλά και το αντρικό τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ Κομοτηνής.
 
Οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ συμμετείχαν στη σχολική εκδήλωση στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των φοιτητών στην εκπαίδευση, με θέμα την παιδική παχυσαρκία, τόνισε ο κ. Μιχάλης Πολιτσάκης, καθηγητής φυσικής Αγωγής, διδάσκων του ΤΕΦΑΑ.
 
Η όλη διοργάνωση έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των δύο τμημάτων της πρακτικής, και υλοποιήθηκε από αυτούς σε όλο της το φάσμα.
 
Ένας εξ αυτών των φοιτητών ήταν ο κ. Γρηγόρης Κοντοστάθης, που τόνισε πως η εκδήλωση έχει σαν στόχο να δείξει στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η διατροφή τους, σε συνδυασμό πάντα με την  άσκηση, ώστε να περιοριστεί η παιδική παχυσαρκία.
 
Από την πλευρά της η Αικατερίνη Τσιόλα, επισήμανε τη σημασία της ενημέρωσης των μαθητών, αλλά και των γονέων και των δασκάλων, για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει αυξηθεί ραγδαία.
Για αυτό και ο στόχος της εκδήλωσης ήταν μέσα από διάφορες δραστηριότητες, να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά και να ασχοληθούν με τα σπορ.
 
Τα μέλη του Θράκα Ιππέα βρέθηκαν στο χώρο πραγματοποιώντας επίδειξη της χρήσης του ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης, αλλά και γυμναστικής.
 
Όπως τόνισε ο κ. Παναγιώτης Πάτσαρης, εκπρόσωπος του Συλλόγου, ο τρόπος αυτός γυμναστικής μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα, ιδίως σε αυτή τη μικρή ηλικία όπου δυστυχώς οι στατιστικές δείχνουν πως στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας. «Η χρήση του ποδηλάτου, όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και ως λόγος εκγύμνασης, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ και αυτή η βοήθεια μπορεί να προσφέρεται κυρίως στα μικρά παιδιά γιατί αυτά είναι και το μέλλον του τόπου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.