ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2023: Δημοσιευτηκε η προκηρυξη για 1.843 μονιμες προσληψεις στο Δημοσιο 

Αιτήσεις από 17 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση 1.843 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β΄ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021.

Στην προκήρυξη 2ΓΒ/2023 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποκλειστικά, οι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που διεξήχθη τον Μάρτιο.

Να θυμίσουμε ότι στη Ροδόπη οι θέσεις ανέρχονται σε 20 και κατανέμονται ως εξής ανά ειδικότητα:

ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας, ΠΑΜΘ – Ροδόπη, 1 θέση

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, 1 θέση

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, e-ΕΦΚΑ Ροδόπης, 2 θέσεις

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΟΠΕΚΑ Ροδόπης, 1 θέση

ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών), ΠΑΜΘ – Ροδόπη, 1 θέση

ΤΕ Εφοριακών, ΑΑΔΕ Ροδόπης, 2 θέσεις

ΤΕ Μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, ΠΑΜΘ – Ροδόπη, 1 θέση

ΤΕ Πληροφορικής, Ειρηνοδικείο Κομοτηνής, 1 θέση

ΤΕ Πληροφορικής, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, 1 θέση

ΤΕ Πληροφορικής, e-ΕΦΚΑ Ροδόπης, 1 θέση

ΤΕ Πληροφορικής, Πρωτοδικείο Ροδόπης, 1 θέση

ΤΕ Πληροφορικής, Υπουργείο Πολιτισμού – Ροδόπη, 1 θέση

ΤΕ Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών, ΠΑΜΘ – Ροδόπη, 1 θέση

ΤΕ Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας (ΙΔΑΧ), Ελληνικό Κτηματολόγιο Ροδόπης, 2 θέσεις

ΤΕ Μηχανικών (Τοπογράφων), Υπουργείο Οικονομικών – Ροδόπη, 1 θέση

ΤΕ Μηχανικών-Τοπογράφος, Μηχανικών ΠΑΜΘ – Ροδόπη, 1 θέση

ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Δασοπονίας, Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, 1 θέση

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν:

1. Αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π. με τα δικαιολογητικά αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄ της παρούσας. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η ορθή συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής είναι αποκλειστικά ευθύνη του υποψηφίου.

Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν.

Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν τα τετραγωνίδια/πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα τετραγωνίδια ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες ή αν τα αναφέρουν σε άλλα σημεία της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες, έστω και αν προσκομιστούν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και δικαιολογητικών αρχίζει στις 17 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 3 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμό τους κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής τους στο Α.Σ.Ε.Π..

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται και σε εκτυπώσιμη μορφή. Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

2. Παράβολο τριών (3) Ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας, Φορέας Δημοσίου, Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (www.gsis.gr).

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (www.gsis.gr).

Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι την υποβολή της αιτήσεώς του, άλλως η αίτηση δεν οριστικοποιείται.

Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο Α.Σ.Ε.Π. ολοκληρώνεται επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», υπό την προϋπόθεση ότι ο κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», ώστε αυτό να δεσμευτεί.

3. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.