Αρση της φορολογιας των σκαφων τους την περιοδο των απαγορευσεων ζητουν οι ερασιτεχνες αλιεις

Απαρατήρητα

Το αίτημα για την άρση της φορολογίας των σκαφών τους κατά την διάρκεια της ακούσιας ακινησίας τους, καθώς και των τελών, επαναφέρουν οι ερασιτέχνες αλιείς, με αφορμή την κινήσεις που γίνονται για την αφαίρεση των τελών δημοσίου από τις κυνηγετικές άδειες.

Μάλιστα αναμένεται αυτές τις μέρες, να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος – Κώστα Σκρέκα, για να αφαιρούνται, για όσους έβγαλαν άδεια την κυνηγετική περίοδο που πέρασε, τα τέλη υπέρ δημοσίου.

Όπως υπενθυμίζει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Ξάνθης, η Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων, από τον Απρίλιο του 2020, είχε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο, εφόσον όλα (μικρά και μεγάλα) τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής βρέθηκαν σε ακούσια «ακινησία»· λόγω των μέτρων της πολιτείας για την πρόληψη διασποράς του ιού, θα πρέπει και η πολιτεία με την σειρά της, να θεωρήσει αυτά σε κατάσταση «ακινησίας» με όλες τις φορολογικές ελαφρύνσεις που αυτή παρέχει, όπως, τεκμήρια, φόρος πολυτελείας, ΤΕΠΑΗ κλπ.

Με δεδομένο ότι οι απαγορεύσεις στην αλιεία ήταν εκτενείς, θα δούμε αν το Υπουργείο θα εισακούσει αυτό το αίτημά τους, όπως έκανε με τους κυνηγούς. Άλλωστε όπως και με τους κυνηγούς, τα μπερδέματα με το τι επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται στην ερασιτεχνική αλιεία, δεν είναι και λίγα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.