Αρκουν τα υλικα για το Εργαστηριακο Κεντρο Κομοτηνης;

Το θέμα των αναγκών του Κέντρου και της διάθεσης κονδυλίων από την αρμόδια επιτροπή συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Ερώτηση για την λειτουργία της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και κατά πόσο προμηθεύεται τα υλικά που χρειάζεται το Εργαστηριακό Κέντρο Κομοτηνής, το οποίο εξυπηρετεί εργαστηριακά το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. και άλλες δομές, έκανε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος κ. Κώστας Καραΐσκος.
 
Αφορμή για την ερώτηση του ήταν επιστολή της διευθύντριας του προς το δήμο, με την οποία, όπως ανέφερε ο κ. Καραΐσκος, διαμαρτύρεται για ελλείψεις στα υλικά, τρείς μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.
 
Ο κ. Καραΐσκος ζήτησε επίσης να μάθει αν μπορεί το Κέντρο να εξαιρεθεί από τον τρόπο με τον οποίο μοιράζονται τα κονδύλια, αλλά και να έχει εικόνα για το τι χρήματα διαθέτει και πώς αυτά μπορούν να διατεθούν.
 
Απαντώντας ο πρόεδρος της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Γκαράνης, σημείωσε πως τα σχολεία και τα εργαστήρια χρηματοδοτούνται από τις σχολικές επιτροπές, που χρηματοδοτούνται με τη σειρά τους από τις ΚΑΠ, για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες.
 
Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση που ισχύει, σημείωσε, τα εργαστήρια πρέπει να ενημερώνουν ανά έτος το Δήμο που ανήκει το Ε.Κ.για την απόφαση διαγραφής και καταστροφής εξοπλισμού και υλικών που υπάρχουν σε αυτό, και ενώ έχουν ζητήσει πολλές φορές να υπάρχει το βιβλίο παγίων, ώστε να καταγράφονται τα καταστρεφόμενα. Όμως αυτό δεν έχει γίνει, και τα τελευταία χρόνια έχουν συνεχείς οχλήσεις από την διευθύντρια, για τον εξοπλισμό των εργαστηριακών κέντρων.
 
Παρόλα αυτά οι πόροι εξαντλούνται πολύ γρήγορα, σημείωσε ο κ. Γκαράνης, για αυτό και ζητούν να περιμένουν, ώστε όταν καταβληθεί η ΚΑΠ, να δοθούν και τα χρήματα για την προμήθεια υλικών.
 
«Γενικά το Εργαστηριακό Κέντρο πιέζει συνέχεια για εξοπλισμό και οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές», ανέφερε ο κ. Γκαράνης «παρά το γεγονός ότι φέτος τα άτομα είναι λιγότερα».
 
«Δεν έχουμε αντίρρηση να τους δώσουμε τον εξοπλισμό» ξεκαθάρισε ο ίδιος για να επαναλάβει ότι «ο κωδικός έχει εξαντληθεί και η προμήθεια θα γίνει, όταν έρθει η επόμενη δόση της ΚΑΠ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.