Αργια για δημοσιο και ιδιωτικο τομεα, μονο στις πληττομενες απο την κακοκαιρια περιοχες

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης της πολιτικής προστασίας οι Περιφέρεια Αττικής, Εύβοια, Βοιωτία Κυκλάδες, Κρήτη και οι Σποράδες

Γενική αργία κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο Περιφέρεια Αττικής, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη και οι Σποράδες κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης της πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και την λήψη  σχετικών έκτακτων μέτρων.

Στις περιοχές αυτές αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου, εξαιρουμένων των υπηρεσιών  ΟΤΑ Α και Β’ βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των ΜΜΜ και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για την διαχείριση του φαινομένου κατά τη κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμία  βαθμίδα της εκπαίδευσης ούτε τηλεκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, ούτε οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης  παιδιών και ΑμεΑ και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων πλην των καταστημάτων τροφοδοσίας τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.