Αρειος Παγος: Δεν αποζημιωνεται κλοπη αυτοκινητου, αν γινει σε σημειο χωρις ασφαλεια

Η περίπτωση του ιδιοκτήτη από το Φανάρι που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει απόφαση του Αρείου Πάγου, που, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, καταλογίζει στον ιδιοκτήτη βαριά αμέλεια για την κλοπή του αυτοκινήτου του και άρα δεν δικαιούται αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, οι ασφαλιστικές εταιρείες νόμιμα δεν καλύπτουν τον κίνδυνο ολικής ή μερικής κλοπής αυτοκινήτου που είναι ασφαλισμένο για κλοπή, εφόσον ο ιδιοκτήτης του το σταθμεύει σε μη ασφαλές σημείο. Δηλαδή αν δεν υπάρχει φωτισμός, είναι απομονωμένο το σημείο, δεν υπάρχει συχνή κίνηση προσώπων, ούτε κυκλοφορία οχημάτων, το αυτοκίνητο δεν διαθέτει σύστημα συναγερμού κ.λπ. Κι όταν αυτό γίνεται, ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιδεικνύει «βαριά αμέλεια».

Να σημειωθεί ότι η κλοπή σημειώθηκε στο παραλιακό μέτωπο στο Φανάρι Ροδόπης, κοντά στο χώρο εργασίας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν φώτα και κάμερες ασφαλείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, είπε πως το 2008 έφερε το αυτοκίνητο από τη Γερμανία και το σημείο που το πάρκαρε ήταν ο χώρος της δουλειάς του. «Κάθε χρόνο έδινα στην ασφαλιστική 3.000 ευρώ και αισθανόμουν σίγουρος πως με αυτά τα χρήματα δε συνέτρεχαν λόγοι ανησυχίας σε περίπτωση κλοπής. Επειδή το αυτοκίνητο ήταν αξίας πήγα σε μία σοβαρή εταιρία, και πλήρωνα ένα μεγάλο ασφάλιστρο. Πλήρωνα κανονικά τα λεφτά ώσπου ήρθε ο καιρός και μου είπαν πως δεν θα δοθεί αποζημίωση. Έχω πληρώσει δικηγόρους και 4.600 ευρώ δικαστικά έξοδα της ασφαλιστικής εταιρίας» δήλωσε ο ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε για την υπόθεση και ο δικηγόρος του ασφαλισμένου κ. Στέλιος Γιαλάογλου. «Εξεπλάγην από το αποτέλεσμα του δικαστηρίου και σκέφτηκα πως μόνο ο Άρειος Πάγος θα μπορούσε να βρει λύση. Η απόφαση έμεινε η ίδια. Ο Άρειος Πάγος είπε πως ουσιαστικά ο πελάτης μου διευκόλυνε τον κλέφτη, επειδή ήταν σε χώρο που δεν είχε ασφάλεια και δεν υπήρχαν κάμερες» δήλωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.