Αρχισε να «θερμαινεται» η αγορα των σχολικων τσαντων

Σε καλή πορεία βρίσκεται η αγορά της τσάντας, με τους Κομοτηναίους για ακόμα μια χρονιά να δείχνουν εμπιστοσύνη στα τοπικά καταστήματα

Σε καλή πορεία, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την περυσινή, «ιδιαίτερη» χρονιά των capital controls, βρίσκεται η αγορά σχολικών τσαντών φέτος αλλά και διαφόρων άλλων σχολικών ειδών, με τους Κομοτηναίους να φαίνεται ότι συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους.
 
Ευχάριστη έκπληξη ήταν λοιπόν για τον «ΠτΘ», κατά την ετήσια του «ανασκόπηση» στην αγορά, να εντοπίσει συνομιλώντας με τους πλέον αρμόδιους, ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων «Βαφειάδης», «Δημοκρίτειο» και «Pappy’s Graphis» ότι η κίνηση μετά τον δεκαπενταύγουστο, όταν και ξεκινά η αναζήτηση σχολικών τσαντών, είναι σημαντική και αξιόλογη.
 
Αρκετοί γονείς ξεκίνησαν τη διερεύνηση και πολλοί ήδη έχουν αγοράσει την τσάντα της αρεσκείας τους, μετά από την ενδελεχή σύγκριση ποιότητας και τιμών, αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τους καταστηματάρχες της Κομοτηνής να δίνουν πολύ καλές τιμές, κάποιες φορές και καλύτερες από τις μεγάλες αλυσίδες σε επώνυμα προϊόντα. 

Ιωάννα Δεμιράκη «Ο κόσμος προτιμά τα μαγαζιά της πόλης μας, απλά είναι μικρό το κονδύλιο που διαθέτει καθώς σαφώς πιέζεται από την κατάσταση που επικρατεί»


 
Έτοιμο από τον δεκαπεντάυγουστο για να υποδεχτεί τους «κυνηγούς της τσάντας» ήταν το βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο», τόνισε η ιδιοκτήτρια κ. Ιωάννα Δεμιράκη, σημειώνοντας πως η δουλειά ξεκίνησε από τις αρχές Αυγούστου με την έναρξη των φροντιστηριακών μαθημάτων σε βοηθήματα και κάποια τετράδια.
«Η τσάντα δειλά δειλά τώρα έχει αρχίσει να “κινείται”, αν και περιμένουμε αρχές Σεπτεμβρίου να έχουμε την κορύφωση της κίνησης».
 
Ο κόσμος πάντως που έχει απομείνει στην Κομοτηνή περνά από το κατάστημα, βλέπει τα σχέδια, ενώ πλέον πολύ σημαντικό βοήθημα είναι τα κουπόνια του ΟΓΑ στον τομέα του βιβλίου, μιας και πλέον συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία των αγγλικών για τα φροντιστήρια και τα βοηθήματα, με πολύ κόσμο να τα αξιοποιεί για αυτό το σκοπό.
 
Πλέον περιμένουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την κ. Δεμιράκη να τονίζει πως η πελατεία τους είναι πλέον σταθερή, και δεν βλέπουν μεγάλες εξάρσεις ούτε μεγάλες πτώσεις, στα πλαίσια φυσικά της γενικότερης κατάστασης.
«Ο κόσμος νομίζω προτιμά τα μαγαζιά της πόλης μας. Δεν μπορώ να πω ότι οι διαρροές είναι πολύ μεγάλες. Απλά είναι μικρό το κονδύλιο που διαθέτει, καθώς σαφώς πιέζεται από την κατάσταση που επικρατεί».
 
Όπως και να είναι η κατάσταση όμως οι μόδες κυριαρχούν και τα σχέδια αλλάζουν ανάλογα με το φύλο και την ηλικία, όλα στη διάθεση του αγοραστικού κοινού της Κομοτηνής.
 
«Ότι θέλουν οι γονείς και τα παιδιά νομίζω μπορούν να τα βρουν. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες εκπτώσεις, για πολυτέκνους και ανέργους, για παιδιά της 3ης Λυκείου αλλά και σε όλους τους λογαριασμούς προσπαθούμε να κάνουμε μια καλύτερη τιμή στο ποσοστό που έχουμε περιθώριο» σημείωσε κλείνοντας η κ. Δεμιράκη. 

Βασίλης Βαφειάδης «Η κίνηση ξεκίνησε σχετικά νωρίς και για όλες τις ηλικίες»

 
 
Από την πρώτη Αυγούστου ξεκίνησε η 3η Λυκείου στα φροντιστηριακά βοηθήματα, σημείωσε ο κ. Βασίλης Βαφειάδης, υπεύθυνος των Βιβλιοπωλείων «Βαφειάδης», με το βιβλιοπωλείο να δίνει 10% έκπτωση σε όλους τους μαθητές, βοηθώντας όσο μπορεί στις δύσκολες αυτές περιόδους στη διευκόλυνση της προμήθειας των σχολικών βοηθημάτων.
 
Παράλληλα, μετά τον δεκαπενταύγουστο, ξεκίνησε να ανεβαίνει η ζήτηση και στη σχολική τσάντα για όλες τις ηλικίες. «Όπως κάθε χρόνο οι συμπολίτες μας μπορούν να βρουν μια μεγάλη ποικιλία από τσάντες και στα δύο καταστήματά μας, τσάντες ποιοτικές, επώνυμες στις καλύτερες τιμές που μπορούμε να διαθέσουμε» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως το βιβλιοπωλείο φέτος κυκλοφόρησε και ένα φυλλάδιο με μεγάλη ποικιλία σχεδίων και τιμών.
 
«Τα δείγματα είναι αρκετά θετικά, η κίνηση ξεκίνησε σχετικά νωρίς και για όλες τι ηλικίες, δηλαδή από το νηπιαγωγείο μέχρι την 3η Λυκείου» τόνισε σχολιάζοντας την κίνηση ο κ. Βαφειάδης, επισημαίνοντας στη συνέχεια πως οι τιμές έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ πάντα σε συνδυασμό και με άλλες αγορές προσπαθούν να κάνουν όσο καλύτερες τιμές μπορούν για να μείνει ο κόσμος ευχαριστημένος από τις αγορές του. 

Κωνσταντίνος Πέλπας «Στα επώνυμα προϊόντα οι τιμές είναι οι ίδιες, με τη διαφορά ότι όλα τα τοπικά καταστήματα μπορούν να κάνουν μια μικρή έκπτωση»


 
Σε καλά επίπεδα βλέπει να κινείται η αγορά της τσάντας και ο κ. Κωνσταντίνος Πέλπας από το βιβλιοχαρτοπωλείο «Pappy’s Graphis», σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία, με τις τιμές να έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και σε κάποιες περιπτώσεις χαμηλότερα.
 
«Ο κόσμος ξεκίνησε ρωτάει και να αγοράζει σχολικά είδη. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είτε πάρει από ένα κατάστημα της περιοχή την τσάντα είτε από μεγάλες αλυσίδες, η τιμή είναι ίδια, ενώ οι ποιότητες είναι πολύ καλύτερες σε όλα τα τοπικά μαγαζιά» σημείωσε, τονίζοντας πως επιπλέον το χρήμα θα γυρίσει στην πόλη, βοηθώντας και την αγορά να ανακάμψει.
 
Πέρα από τις τσάντες όμως μεγάλο είναι το ενδιαφέρον αυτή την περίοδο και στα σχολικά βοηθήματα και σε άλλα σχολικά είδη, με τον κ. Πέλπα να σημειώνει πως οι αγοραστές θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα στα τετράδια και να προτιμούν αυτά των 75 και 80 γραμμαρίων.
 
«Αυτό που πρέπει να εμπεδώσει ο κόσμος είναι ότι στα επώνυμα προϊόντα οι τιμές είναι οι ίδιες, είτε είναι παιχνίδι ή τσάντα, με τη διαφορά ότι όλα τα τοπικά καταστήματα μπορούν να κάνουν μια μικρή έκπτωση» παρατήρησε κλείνοντας ο κ. Πέλπας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.