Αρχες Δεκεμβριου ανοιγει τις πορτες του το Μουσειο Καραθεοδωρη στην Τσανακλειο

Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις δεν επέτρεψαν να λειτουργήσει νωρίτερα ο νέος χώρος

Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες μετεγκατάστασης του Μουσείου Καραθεοδωρή στο νέο του χώρο στην Τσανάκλειο, και να παραδοθεί αυτό, στη νέα του στέγη, στο κοινό της πόλης.

Θέληση των μελών του Συλλόγου Κ. Καραθεοδωρή, σημείωσε ο πρόεδρός του κ. Σάκης Λιπορδέζης, ήταν να ανοίξει στο τέλος Νοεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουν και τις επισκέψεις τα σχολεία της περιοχής, μιας και το ενδιαφέρον για αυτό παραμένει υψηλό. Όμως δυστυχώς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η μετακίνηση μέχρι σήμερα, με τις τελευταίες λεπτομέρειες να αποδεικνύεται πως κρατούν πίσω την όλη προσπάθεια.

Όμως ο κ. Λιπορδέζης είναι αισιόδοξος πως θα καταφέρουν, παρά τα εμπόδια, να γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, να μπορέσουν να παραδώσουν το Μουσείο στον κόσμο της Κομοτηνής.

Το μουσείο φιλοξενεί αρχεία, έργο, προσωπικά αντικείμενα και οικογενειακές φωτογραφίες του Κ. Καραθεοδωρή, καθώς και του γιατρού Στέφανου Καραθεοδωρή και του γιού του Αλέξανδρου, που υπήρξε ηγεμόνας της Σάμου και Γενικός Διοικητής της Κρήτης.

Αυτά τα εκθέματα μετακινήθηκαν και επανεκτέθηκαν, ενώ αναμένεται και η ψηφιοποίηση του Μουσείου, μέσω προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού στο οποίο έχει υποβάλλει πρόταση ο Δήμος Κομοτηνής. Το σχέδιο προβλέπει τη χρήση σύγχρονων μέσων για την πλήρη αποτύπωση των εκθεμάτων και του μουσείου, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα, σύμφωνα με τον κ. Λιπορδέζη, να επισκέπτονται ψηφιακά το μουσείο πολίτες από όλο τον κόσμο σε πέντε γλώσσες.

Μάλιστα το τελευταίο αυτό εγχείρημα ελπίζουν πως θα μπορέσει να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, «ανοίγοντας» τους την όρεξη να έρθουν να δουν από κοντά τα εκθέματα, αλλά κάνοντας και ευρύτερα γνωστό το Μουσείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.