ΑΠΘ: Στα μαυρα το αγαλμα του Αριστοτελη για την τραγωδια στα Τεμπη

Θλίψη και οργή από τους φοιτητές που έχασαν τους συμφοιτητές τους

Οργή, θλίψη και πόνος από τους φοιτητές του ΑΠΘ, που θρηνούν τους 12 συμφοιτητές τους που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», σήμερα το πρωί φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτήριο της Πρυτανείας, κάλυψαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη και άφησαν λίγα λευκά λουλούδια.

Στον τοίχο πίσω από το άγαλμα, με κόκκινη μπογιά, οι φοιτητές έγραψαν «οι ζωές μας μετράνε» στη μνήμη των συμφοιτητών τους που πλέον δεν βρίσκονται ανάμεσα τους, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. «Ήταν φοιτήτρια τοπογράφων, ήταν φοιτήτρια Φαρμακευτικής…», γράφει ο τοίχος με τους φοιτητές να επιλέγουν να κρατήσουν έτσι ζωντανή τη μνήμη των συμφοιτητών τους που χάθηκαν τόσο βίαια και άδικα.

Φωτ.: makthess.gr

«Καμία φορά το σφύριγμα ενός τραίνου μες στη νύχτα έχει κάτι απ´ την αιώνια αναχώρηση – ω μη μιλάτε- ίσως να μην ξεπεράσει πια». Στοίχους από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη γράφτηκαν από τους φοιτητές με μαύρη μπογιά για να τιμήσουν τη μνήμη των φίλων τους.

Πηγή: makthess.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.