Αψηφησαν πανδημια και συννεφια οι χαρταετοι της Κομοτηνης

Σε Πανθρακικό Στάδιο, αλλά και σε πολλά σημεία πέριξ της πόλης, τίμησαν το έθιμο του χαρταετού οι κάτοικοι της πόλης

Στην αρχή του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας, φαινόταν ότι οι περιορισμοί της πανδημίας από τη μία, αλλά και η κακοκαιρία που αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή μας, θα συνωμοτούσαν ώστε ο εορτασμός της να είναι πιο μουντός από ποτέ.

Όμως το πρωί της ημέρας ξημέρωσε, αν όχι ηλιόλουστο, τουλάχιστον ενθαρρυντικό, καλώντας μικρούς και μεγάλους να βγουν από το σπίτι τους, μαζί με τον χαρταετό τους, και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν τα ουράνια.

Δεδομένων των συνθηκών και των περιορισμών, πολλοί κατευθύνθηκαν στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, ή τουλάχιστον στο παρακείμενο πάρκινγκ του, όπου ο χώρος γέμισε από τα χρώματα των χαρταετών, αλλά και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που τους χειρίζονταν, με τη βοήθεια στις περισσότερες περιπτώσεις των γονέων τους.

Κάποιοι από τους συμπολίτες μας επέλεξαν άλλους χώρους, όπως το πάρκινγκ στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης, αλλά και σε όποιο ανοιχτό χώρο μπορούσαν να βρουν, όπως πάρκινγκ σουπερμάρκετ, ή και στην εξοχή γύρω από την πόλη.

Τα προηγούμενα χρόνια προορισμός αυτής της ημέρας ήταν οι παραλίες της Ροδόπης, όπου μετακινούνταν πολλές οικογένειες από την πόλη, για να πετάξουν τον χαρταετό τους με φόντο τη θάλασσα.

Όμως οι περιορισμοί σήμαιναν πως οι παλιότερα γεμάτες παραλίες, πλέον ήταν σχεδόν άδειες, με ελάχιστες οικογένειες, κυρίως περίοικοι, να βρίσκονται εκεί. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στους δρόμους της Ροδόπης βρισκόταν και αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο για τις μετακινήσεις των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.