Αποτελεσματα «πρωτης επιλογης» για τους μαθητες του Φροντιστηριου «2001 Οροσημο»

Οι Πασχάλης Γρηγορούδης, Γιάννης Ζαφειρίδης, Μαρκέλλα Ιωαννίδου, Δανάη Βουιτόβιτς και Γιώργος Γεωργιτζίκης, μαθητές και μαθήτριες του Φροντιστηρίου πέτυχαν την είσοδό τους στην σχολή πρώτης προτίμησής τους

Ημέρα χαράς ήταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο» η Πέμπτη, 28 Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής. Ημέρα χαράς η οποία συνεχίστηκε και χθες Παρασκευή και με την συμμετοχή των καθηγητών του Φροντιστηρίου με τους οποίους έσπευσαν να μοιραστούν τα αποτελέσματα του κόπου και της προσπάθειας που κατέβαλλαν από κοινού τα τελευταία χρόνια, για την επίτευξη του στόχου τους.

Ένας στόχος που επετεύχθη καθώς το σύνολο των μαθητών και μαθητριών του Φροντιστηρίου με τους οποίους συνομιλήσαμε πέτυχαν την εισαγωγή τους στις πρώτες σχολές προτίμησής τους.

Στην Νομική Κομοτηνής για τον Τομέα Διεθνών

Στη Νομική Κομοτηνής και μάλιστα δεύτερος σε σειρά κατάταξης εισήχθη ο Γιάννης Ζαφειρίδης, η τελική βαθμολογία του οποίου του εξασφάλιζε την είσοδό του, χωρίς όμως αυτό να απομειώνει την χαρά της εισαγωγής του. Ο ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ» δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του από την επίδοση και τον εαυτό του, τονίζοντας πως «ήταν μια πολύ καλή χρονιά, η οποία ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Νομική για τον ίδιο δεν ήταν αναγκαία επιλογή, αλλά επιλογή στην οποία είχε καταλήξει από μικρότερη ηλικία, όπως εξήγησε για το γεγονός ότι ανοίγει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και επαγγελματικών διεξόδων πέραν της ενεργής δικηγορίας. Ως προς την παραμονή του στην πόλη της καταγωγής του, για τον ίδιο ήταν επίσης δεδομένη επιλογή καθώς θεωρείται μια από της καλύτερες Νομικές σχολές της χώρας, και εξειδικεύεται στο Διεθνές Δίκαιο που είναι και ο τομέας με τον οποίο επιθυμεί να ασχοληθεί.

Έως και τον προσεχή Οκτώβρη, όταν και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, το πρόγραμμά του εμπεριέχει διακοπές αλλά και προετοιμασία η οποία συνεπάγεται στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης, για την οποία όμως δεν βιάζεται δεδομένης και της «ασφάλειας» όπως τόνισε του πατρικού σπιτιού.

Στην πληροφορική ως επάγγελμα του μέλλοντος

Ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ήτοι αυτό της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Υπολογιστών, επέλεξε να ακολουθήσει η Μαρκέλλα Ιωαννίδου, η οποία από τον Σεπτέμβρη θα φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα της προσπάθειάς της, εξηγώντας πως η ανακοίνωση των βάσεων νωρίτερα του Αυγούστου, έδωσε πρόωρο τέλος στο άγχος που είχε.

«Το χαμόγελο της οικογένειά μου, αλλά και από το φροντιστήριό μου με βοήθησαν να συνεχίσω» ανέφερε η ίδια, προτρέποντας όσους ακολουθήσουν σε επίπεδο πανελληνίων εξετάσεων να επιμένουν στην θετική ενέργεια και να μην απογοητεύονται από τις αποτυχίες τους.

Η πληροφορική είναι ένα σύγχρονο επάγγελμα, που ανέκαθεν την γοήτευε. Με δεδομένη και την έφεσή της στους Η/Υ αλλά και με την έμπνευση που έλαβε όπως εξήγησε από την καθηγήτρια Πληροφορικής του Φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο» κατέληξε στην απόφαση να ακολουθήσει τον κλάδο αυτό, ενώ η πόλη δεν αποτέλεσε σπουδαίο παράγοντα στην επιλογή της.

Η ίδια θα σπεύσει άμεσα με τους γονείς της για την αναζήτηση του φοιτητικού της σπιτιού, καθότι όσο περνάει ο καιρός οι ευκαιρίες όπως τόνισε είναι μετρημένες, ευχόμενη η φοιτητική της ζωή να είναι ισορροπημένη μεταξύ κοινωνικών και ακαδημαϊκών υποχρεώσεων.

Στην Κομοτηνή συνδυάζοντας τα Οικονομικά με τη διαιτησία

Στην Κομοτηνή και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών θα φοιτά από τον χειμώνα ο Πασχάλης Γρηγορούδης, που ήταν και η πρώτη του επιλογή.

Για τον ίδιο τόσο το οικονομικό όσο και η παραμονή του στην πόλη της Κομοτηνής, ήταν δεδομένη καθώς η επιστήμη αυτή καθ’ αυτή του προσφέρει μεγάλη «γκάμα» δραστηριοτήτων μετά την αποφοίτησή του, ένα τμήμα με πολύ καλό επίπεδο σπουδών βάση της «έρευνας» που έκανε, μια πόλη που ενδείκνυται για φοιτητική ζωή, αλλά και την δυνατότητα να εξελίξει το χόμπι του, τη διαιτησία.

Ο ίδιος θα αναζητήσει φοιτητική στέγη, ώστε, όπως εξήγησε, «να ανεξαρτητοποιηθώ, να μάθω να διαχειρίζομαι μόνος μου τις όποιες υποχρεώσεις και να αυτονομηθώ» ξεκινώντας ήδη τις διαδικασίες. Η νωρίτερη ανακοίνωση των βάσεων αποτέλεσε και για τον ίδιο μεγάλη βοήθεια σε ό,τι αφορά το άγχος που είχε, ενώ επιθυμία του είναι τα επόμενα τέσσερα χρόνια της φοιτητικής του ζωής, να είναι γεμάτα ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, γνώσεις και εφόδια που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί στον τομέα των οικονομικών και παράλληλα να καταφέρει να εξελιχθεί και στον τομέα της διαιτησίας.

Ανυπομονησία για το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ανυπόμονη για την Αθήνα και συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δήλωσε η Δανάη Βουιτόβιτς, η οποία πέτυχε στην σχολή πρώτης προτίμησής της.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από την προσπάθειά μου, από το γεγονός ότι δεν τα παράτησα ακόμα και στις δυσκολίες και δεν έγινε τίποτα απ’ όσα φοβόμουνα, γιατί υπάρχει πάντα και το αναπάντεχο στις εξετάσεις» τόνισε η ίδια, δηλώνοντας έτοιμη να επιστρέψει στα φοιτητικά πλέον έδρανα για τα αγαπημένα της μαθήματα, τα μαθηματικά και την φυσική.

Η ίδια επέλεξε όπως εξήγησε πρώτα την κατεύθυνση και έπειτα κατέληξε στο Τμήμα αλλά και στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που ήθελε, με την βοήθεια και του αδερφού της ο οποίος ήδη φοιτά το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μέχρι να καταλήξει ακολούθησε έρευνα με την βοήθεια και των καθηγητών της στο Φροντιστήριο, με το βασικό χαρακτηριστικό που υπερτέρησε να είναι αυτό της αγάπης προς το αντικείμενο και της εξέλιξης που αυτό μπορεί να έχει.

Η πόλη ωστόσο αποτέλεσε για την ίδια σημαντικό κριτήριο με τις πρώτες της επιλογές να «περιορίζονται» αυστηρά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αυτό γιατί η Αθήνα προσφέρει πολλές παράλληλες δυνατότητες σπουδών και όχι μόνο.

Στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης με στόχο την μηχανική υπολογιστών

Στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που αποτέλεσε επίσης την πρώτη του επιλογή, θα φοιτά από χειμώνα ο Γιώργος Γεωργιτζίκης, ο οποίος δήλωσε ναι μεν ικανοποιημένος από την σχολή, αλλά όχι απολύτως από την βαθμολογία του, καθώς, όπως εξήγησε, «θα ήθελα λίγο παραπάνω μόνο και μόνο για την ικανοποίησή μου».

Η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί προσωπική του στόχευση από την πρώτη του Λυκείου, λόγω μαθημάτων που εμπεριέχει, φυσική και μαθηματικά, αλλά και των πολλαπλών δυνατοτήτων που προσφέρει το πτυχίο, με πρώτο και κύριο στόχο την ενασχόλησή του με την μηχανική των υπολογιστών.

Η εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο συνεπάγεται και με την μετακόμισή του στην Ξάνθη όπου ήδη έχει βρει σπίτι, ενώ όπως δήλωσε μέχρι την έναρξη των μαθημάτων μεσολαβούν πλέον στιγμές χαλάρωσης και διακοπών, δίχως το άγχος των αποτελεσμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.