Αποσυρση της αναστολης εργασιας ζητησαν υγειονομικοι και στην Κομοτηνη

Περίπου 50 εργαζόμενοι αναμενόταν να βγουν σε αναστολή από τους 585 συνολικά

Για κλίμα διχασμού μιλούν οι υγειονομικοί

Την επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας περίμεναν χθες, 1 Σεπτεμβρίου,  περίπου 50 από τους 585 εργαζομένους του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, με το πέρας της διορίας που είχε δοθεί για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νοσηλευτές, με λίγους από αυτούς να ανήκουν και στο ιατρικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των υγειονομικών που θα βγουν σε αναστολή θα ξεκαθαριστεί στο τέλος της ημέρας, μιας και οι εμβολιασμοί συνεχίζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή με πολλούς υγειονομικούς να έχουν κλείσει ραντεβού ακόμα και την τελευταία μέρα.

Διχαστικό και διασπαστικό κλίμα

«Υπάρχει ένα κλίμα διχαστικό και διασπαστικό ανάμεσα στους εργαζόμενους, και σε αυτό επενδύσει η σημερινή κυβέρνηση, στον κοινωνικό αυτοματισμό, το διχασμό και την διάσπαση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων κ. Αλέξανδρος Σπανός, που σημείωσε πως η ρύθμιση της υποχρεωτικότητας δυναμιτίζει την ευστάθεια του ΕΣΥ.

Κρίσεις σαν και αυτή, αντιμετωπίζονται μόνο με κοινωνικές συναινέσεις, ανέφερε.  «Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα τελεσίγραφα  και με ένα πρόσωπο συναινετικό, όχι με συμμορφωτικό και τιμωρητικό χαρακτήρα,  να γυρίσει προς τους εργαζόμενους σε ένα κλίμα συναίνεσης». «Το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών» τόνισε με νόημα και συνέχισε κάνοντας λόγο για μία « αποφράδα ημέρα για τον υγειονομικό κόσμο».

«Σήμερα η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ύβρις απέναντι στους χθεσινούς ήρωες στους μαχητές τη πρώτης γραμμής. Και αυτό προκαλεί όλο το υγειονομικό κίνημα. Για την κυβέρνηση σήμερα οι εναπομείναντες υγειονομικοί, που δεν ξεπερνούν το 5 με 7% αποτελούν την ωρολογιακή βόμβα για την κοινότητα. Αυτοί που προχθές δούλευαν με μία μάσκα, με αναστολή αδειών χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας» εξήγησε. «Όλοι αυτοί αποτελούν υγειονομική βόμβα και όχι ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στα καράβια στα αεροπλάνα, αλλά εκεί προφανώς βρίσκονται άλλα συμφέροντα» συνέχισε ο ίδιος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «μέχρι την τελική επίδοση της αναστολής θα επικρατήσει σύνεση και νηφαλιότητα και θα υπάρξει σταδιοποίηση του μέτρου».

«Αν  τραβήξουμε την κουρτίνα,  βρίσκεται η περιστολή και το τσάκισμα θεμελιωδών αρχών και ελευθεριών» κατέληξε ο ίδιος για να τονίσει πως «αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Να σημειωθεί ότι, από σήμερα ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Αντισυνταγματική η υποχρεωτικότητα

Την επόμενη δύσκολη μέρα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι βγαίνουν σε αναστολή, τόνισε η προϊσταμένη της ΜΕΘ του νοσοκομείου, κ. Μαρία Κουρτούμα, σημειώνοντας πως δεν φεύγουν αυτοί, αλλά τους διώχνει το κράτος.

«Δεν είμαστε κατά των εμβολίων αλλά κατά της υποχρεωτικότητας» σημείωσε, που θεωρεί πως αντίκειται στο Σύνταγμα. Εξέφρασε δε την ελπίδα πως η κυβέρνηση θα καταλάβει το λάθος της, και έστω και την ύστατη στιγμή θα κάνει πίσω, και δεν θα διώξει τόσους έντιμους υπαλλήλους από την εργασία του.

Σημείωσε δε ότι υπήρχαν πολλοί περισσότεροι, αλλά υποχώρησαν λόγω πιέσεων, που υφίσταντο όλο το προηγούμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.