Αποσυρεται αρον – αρον η εγκυκλιος Γκαγκα για τις εφημεριες στα Νοσοκομεια

Όριζε ότι όλοι οι γιατροί θα εφημερεύουν ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκλήθηκε στα νοσοκομεία, με την εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία όριζε ότι όλοι οι γιατροί θα εφημερεύουν ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους, η εγκύκλιος αποσύρεται.

Πίσω στο ΚΕΣΥ το θέμα μετά το σάλο

Ειδικότερα με νέα της απόφαση η Μίνα Γκάγκα σημειώνει ότι «το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες».

Η απόφαση Γκάγκα έθετε σε εφημερία όλους τους γιατρούς ενός τομέα ανεξάρτητα από την ει8δικότητα που έχουν, οι οποίοι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά που θα προέκυπταν.

Η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας προκάλεσε σάλο στα νοσοκομεία ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) της είχαν αποστείλει ακόμη και εξώδικο ενώ προσέφευγαν και στα δικαστήρια για «επικίνδυνη απόφαση».

Ο ιατρικός κόσμος αντέδρασε έντονα, καθώς η εγκύκλιος Γκάγκα εκδόθηκε προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Η ίδια η Μίνα Γκάγκα πάντως υποστήριξε με διευκρινιστική της εγκύκλιο πως επρόκειτο για απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και ότι αντίστοιχο πρόγραμμα εφημεριών ακολουθείται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.