Αποστρατευεται μετα απο 33 χρονια στο Πυροσβεστικο Σωμα ο Περιφερειακος Διοικητης Κ. Κουκουρας

«Πάντοτε στις αποφάσεις μου προέτασσα το υπηρεσιακό καθήκον καθώς και το πώς θα βοηθούσα τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους»

Με τον βαθμό του Αντιστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος αποστρατεύεται τιμητικά καθώς κρίθηκε ως «ευδοκίμως τερματίσαντας τη σταδιοδρομία του» κατά τις τακτικές κρίσεις, έτους 2024, μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Με την ολοκλήρωση της θητείας του, ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία ευχαριστεί όλους όσους στάθηκαν συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, εκμυστηρευόμενος πως «ολοκληρώνω αυτό το υπέροχο και ταυτόχρονα συναρπαστικό ταξίδι με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια νιώθοντας ότι επιτέλεσα με όλες μου τις δυνάμεις το καθήκον μου».

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του:

«Σήμερα, μετά από 33 συναπτά έτη (1991-2024) ολοκληρώθηκε ο υπηρεσιακός μου βίος στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφού εξάντλησα όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Πολλά από τα χρόνια αυτά, είχα την μεγάλη τιμή να υπηρετήσω από θέσεις υψηλής ευθύνης το Πυροσβεστικό Σώμα (Διοικητής της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Έβρου, της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης, της Π.Υ. Ορεστιάδας και της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Α.Μ.& Θρ.).

Κλήθηκα να διαχειριστώ μαζί με εξαιρετικούς συναδέλφους και εκπροσώπους άλλων φορέων, μικρές και μεγάλες κρίσεις πολύ μεγάλης δυσκολίας, που πολλαπλασιάσθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τις πολύ μεγάλες δασικές πυρκαγιές (2022-2023), την υβριδική κρίση λόγω μεταναστευτικού στο Ν. Έβρου (2020), την Πτώση Α/Φ τύπου Αντόνοφ με πυρομαχικά στην Καβάλα (2022), την Πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαιοειδών της Εnergean (Καβάλα 2022), την Πυρκαγιά σε ρυμουλκό πλοίο (Αλεξανδρούπολη 2022), εμπειρίες μοναδικές που λίγοι συνάδελφοι στον υπηρεσιακό τους βίο συναντούν.

Πάντοτε στις αποφάσεις μου προέτασσα το υπηρεσιακό καθήκον καθώς και το πώς θα βοηθούσα τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους από τους κινδύνους που διέτρεχαν, αψηφώντας πολλές φορές τον κίνδυνο για την δική μου σωματική ακεραιότητα. Στην σκέψη μου προτεραιότητα έβαζα την ασφάλεια και την προστασία όλων όσων συμμετείχαν στις επιχειρήσεις μας.

Ευχαριστώ τον θεό που ήταν πάντα δίπλα μου και με βοήθησε να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες που συνάντησα σε αυτή την μακρά πορεία και με αξίωσε να φύγω σήμερα υγιής και δυνατός, επιστρέφοντας στην οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια παρόλο που με στερήθηκε, κάνοντας υπομονή και δίνοντάς μου κουράγιο να συνεχίσω την πορεία μου, τους «ευχαριστώ» μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που σε καθημερινή βάση όλο το 24ωρο, με βοηθούσαν και με στήριζαν, αλλά και τους εκπροσώπους όλων των φορέων καθώς και τα ΜΜΕ που προέβαλαν το έργο μας, με τους οποίους διαχρονικά είχα άριστες σχέσεις και υπήρχε μεταξύ μας πάντα πνεύμα αγαστής συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης.

Ευχαριστώ την απερχόμενη ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία συνεργάσθηκα, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την υποστήριξή της και εύχομαι στην νέα ηγεσία καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Ολοκληρώνω αυτό το υπέροχο και ταυτόχρονα συναρπαστικό ταξίδι με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια νιώθοντας ότι επιτέλεσα με όλες μου τις δυνάμεις το καθήκον μου. Τελειώνοντας θα πω ότι “Κάθε τέλος έχει μια νέα Αρχή και για κάθε κύκλο που κλείνει ανοίγει ένας καινούργιος”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.