Αποψε ανοιγει η πλατφορμα για την 3η δοση στους 3 μηνες

Για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση για όλους τους πολίτες στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ανακοίνωσε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τις συστάσεις και κατέληξε στις προτάσεις:

  • Για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κάνουν την 3η δόση, 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με 2 δόσεις.
  • Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει: Μπορούν να κάνουν την 3η δόση, 3 μήνες μετά την διάγνωση.
  • Ο σχεδιασμός για όσους έχουν κάνει J&J δεν αλλάζει, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού αυτήν την Κυριακή, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα διορθωθούν και οι συστάσεις. «Έχει αυξηθεί η δυναμικότητα για τον Δεκέμβριο, μπορούν να γίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν το εμβόλιο», είπε.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι κι άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, έχουν μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης.

Η Επιτροπή προχώρησε στην απόφαση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα τα εγχώρια και άλλων χωρών.

Για τα ραντεβού, τόνισε ότι η πρώτη δόση θα έχει προτεραιότητα έναντι της αναμνηστικής δόσης, για να μην υπάρχει καθυστέρηση πέραν των 3-4 ημερών.

Στόχος είναι, όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί έως τέλος Αυγούστου να βρουν ραντεβού έως το τέλος Ιανουαρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.