Αποπειρα αστυνομικης επιτηρησης των εκδηλωσεων των φοιτητων εντος της πολυτεχνικης καταγγελλει ο Συλλογος Φοιτητων Ξανθης

Προτρέπει «να μην ζήσουμε “σκηνές ΑΠΘ”» και καλεί τη διοίκηση του ΔΠΘ «να μην ανταποκριθεί στο αίτημα της αστυνομίας»

Απόπειρα αστυνομικής επιτήρησης των εκδηλώσεων των φοιτητών εντός της πολυτεχνικής σχολής της Ξάνθης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης.

Όπως εξηγεί  «τις προηγούμενες μέρες μας γνωστοποιήθηκε ότι η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης ήρθε σε επικοινωνία με την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής ζητώντας της να έχει εποπτεία για τις εκδηλώσεις και ποιός τις οργανώνει μέσα στο πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα η αστυνομία θέλει να γνωρίζει τα προσωπικά στοιχεία και τα ονόματα όσων αιτούνται χώρο από το πανεπιστήμιο και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που θα λαμβάνουν χώρα μέσα σε αυτό. Η αστυνομία προφασίστηκε ότι προκλήθηκαν καταστροφές σε πάρτυ στις εστίες».

Ο Σύλλογος Φοιτητών σπεύδει να υπογραμμίσει πως «καταστροφές στο πανεπιστήμιο προκαλεί η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, η έλλειψη σε υποδομές, διδακτικό προσωπικό, εξοπλισμό και σε συγγράμματα και όχι οι φοιτητές! Καταστροφή είναι η επίθεση στην δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα, είναι τα ΣΔΙΤ, οι εργολαβίες και η περιστολή των φοιτητικών μας δικαιωμάτων. Καταστροφή είναι ο νόμος Κ-Χ και τα νέα νομοσχέδια που τσακίζουν την προοπτική μας και τον παρόν μας».

Παράλληλα τονίζει πως «αυτές τις καταστροφές έρχεται να υπερασπιστεί η είσοδος της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, είτε με την ΟΠΠΙ είτε με τα ΜΑΤ είτε με όρους εξωτερικής επιτήρησης, έχει σκοπό να φακελώσει τους φοιτητές , να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στο πανεπιστήμιο, να στενέψει τις δυνατότητες να υψωθούν συλλογικές αντιστάσεις, να ελέγχει και να καταστέλλει ο,τιδήποτε συμβαίνει μέσα στο πανεπιστήμιο. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από την στάση της αστυνομίας στο ΑΠΘ τις τελευταίες εβδομάδες, όπου στέλνουν στο νοσοκομείο φοιτητές, πετάνε κρότου λάμψης και χημικά σε κεφάλια και σε κλειστούς χώρους, συλλαμβάνουν φοιτητές και ζητάνε στοιχεία από οποιοδήποτε μπαίνει και βγαίνει στο ΑΠΘ. Μάλιστα φτάνουν σε σημείο να ζητάνε φοιτητικά πάσο για να ξέρουν τι σχολή είναι ο καθένας και να εμπλουτίζουν την χαρτογράφησή τους».

«Οι δράσεις εντός του πανεπιστημίου είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φοιτητών και θα τις υπερασπιστούμε!» ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος Φοιτητών και συμπληρώνει πως  «οι φοιτητές με την πάλη τους θα αποτρέψουν τα γεγονότα του ΑΠΘ να γίνουν κανονικότητα. Δεν αποδεχόμαστε το κλίμα επιτήρησης και τρομοκρατίας που θέλει να στήσει η αστυνομία στις σχολές μας. Το Φοιτητικό Κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω από την ανεξαρτησία του απέναντι στο κράτος, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα προστατέψουν τα μέλη τους». Ταυτόχρονα καλεί την Κοσμητεία και την συνολικότερη διοίκηση του πανεπιστημίου «να μην ανταποκριθούν στο αίτημα της αστυνομίας, να μην ζήσουμε “σκηνές ΑΠΘ” στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.