Αποπειρα απατης με τις Πανελληνιες λιγο πριν τις εξετασεις

«Άλλαξε το εξεταστικό κέντρο, πατήστε σε αυτό το link»

Μία ημέρα πριν από την έναρξη των Πανελληνίων 2023, επιτήδειοι έστησαν μία απίστευτη απάτη με θύματα υποψηφίους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας υποψήφιος και η μητέρα του στο Βόλο δέχτηκαν περίεργα τηλεφωνήματα από τη Ρώμη. Οι επιτήδειοι είχαν βάλει αυτόματο τηλεφωνητή, ο οποίος ενημέρωσε τον υποψήφιο πως αλλάζει το εξεταστικό κέντρο και τον παρακινούσε να πατήσει ένα link σε σχετικό email που θα του στείλουν, ώστε να μάθει το νέο εξεταστικό του κέντρο.

Η μητέρα ενημέρωσε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος, Σωκράτης Σαβελίδης, ειδοποίησε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, ενώ κάλεσε τους διευθυντές και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα.

Το εν λόγω περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Σαβελίδης στα ΜΜΕ, ζητώντας να ενημερώσουν τους γονείς και υποψήφιους ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και σε ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελλαδικών, όπως ανακοινώθηκε.

Μετά από αυτό το συμβάν, χρειάζεται προσοχή από τους υποψηφίους. Έτσι σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιοδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει να κάνουν διάφορες ενέργειες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.