Απονομη Βεβαιωσεων παρακολουθησης στους 33 συμμετεχοντες της «Ακαδημιας- Δομης Δια Βιου Μαθησεως»

Χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται το ενδιαφέρον και ο αριθμός των συμμετεχόντων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαλέξεων της «Ακαδημίας – Δομή Δια Βίου Μαθήσεως», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης  17 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γεώργιος Παυλίδης» στην Κομοτηνή, η τελετή λήξης και η απονομή βεβαιώσεων προς τους 33 φετινούς συμμετέχοντες στη Ροδόπη. 

Νίκος Τσαλικίδης «Μέσω της Ακαδημίας επιτυγχάνεται η διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την τοπική κοινωνία» 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης μέσα από τον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους μαθητές της Ακαδημίας για το ενδιαφέρον που επέδειξαν στον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, κάνοντας μία μικρή παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων που αναλύθηκαν με αναφορά, στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, στην πολιτική αγωγή, στην επιχειρηματικότητα, σε επιστήμες όπως η ιατρική και η φυσική. «Σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή» επισήμανε ο κ. Τσαλικίδης,  αναφέροντας πως η οικονομική κρίση έχει επαναφέρει την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού. «Μέσα από την Ακαδημία, τον πρωτοποριακό θεσμό της Περιφέρειας, στοχεύουμε στη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να αποκτήσει νέα γνωστικά εφόδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης επισημαίνοντας πως πάγια τακτικής της Περιφέρειας είναι η επένδυση στην  κοινωνία της γνώσης καθώς πιστεύουν πως πάνω σε αυτή μπορεί να θεμελιωθεί με ασφάλεια, το μέλλον για την περιοχή και την Περιφέρεια μας.
 

Ο κ. Τσαλικίδης στάθηκε και στην άμεση διασύνδεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας μέσω της Ακαδημίας και ευχήθηκε να συνεχιστεί ο θεσμός με την ίδια συμμετοχή και την ίδια επιτυχία στα επόμενα χρόνια, παραδεχόμενος πως η συμμετοχή του κόσμου είναι αυτό που τους δίνει ώθηση και είναι ο λόγος που η Ακαδημία τείνει να γίνει θεσμός. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Νίκος Τσαλικίδης δεσμεύτηκε και για την υλοποίηση  ενδιαφερουσών δράσεων το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.