Απονομη του τιτλου «Σχολειο Πρεσβης του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου» στο Μειονοτικο Γυμνασιο Λυκειο Κομοτηνης

Αναμνηστικά για όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το σχολείο, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα

Η τελετή απονομής του τίτλου «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο έλαβε χώρα την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο χώρο του σχολείου, από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κ. Χάρη Κούντουρο, μετά από την επιτυχή αξιολόγηση των δράσεων του κατά τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το παρών έδωσαν η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Συμεωνίδης, οι υπεύθυνοι του Europe Direct Αν. Μακεδονίας Θράκης και Κομοτηνής κ. Π. Μπαρδάκης και Η. Γκατζίνη και εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα οι 12 μαθητές από τις τρεις τάξεις του Λυκείου που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό,  και οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Κατερίνα Γεωργαντά και κ. Αρτεμισία Αρχοντογεώργη, όπως και οι περίπου 100 εθελοντές μαθητές όλων των τάξεων που συνεργάστηκαν και συμμετείχαν σε πληθώρα δράσεων του προγράμματος.

Η κ. Κοσμίδου συνεχάρη τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς και υποσχέθηκε να στηρίξει και να συνδράμει στις δράσεις του προγράμματος, ενώ τόνισε τη σημασία του ευρωπαϊκού ιδεώδους.

Ο κ. Κούντουρος από την πλευρά του παρουσίασε στους μαθητές τη βασική δομή και τις λεπτομέρειες του προγράμματος και τις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος και τόνισε τις ουσιώδεις παραμέτρους για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, που είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα, στην ισότητα, στην αλληλεγγύη, στην απόρριψη κάθε μορφής βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχολείο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα καθώς αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό στα κριτήρια που είχαν τεθεί και φέτος συμμετέχουν έξι καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και δώδεκα μαθητές από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.