Απονομη Μαθητικων βραβειων στους εισαχθεντες στα ΑΕΙ και αριστουχους στην Σταυρουπολη Ξανθης

Από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κοντογιαννίδη, σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι

Εισήχθη στο πανεπιστήμιο το σύνολο της Γ΄ Τάξεως Λυκείου και ήταν μόνο μαθήτριες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης Ξάνθης, η εκδήλωση της απονομής των χρηματικών βραβείων στους αριστούχους όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της σχολικής περιόδου 2020-21 και στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ, όπου σημειώθηκε,  ένα  ρεκόρ! Εισήχθησαν όλοι της Γ΄ Τάξεως Λυκείου και ήταν μόνο μαθήτριες. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου μουσικού Μάνου Χατζιδάκι, που γεννήθηκε στις 23-10-1925  στην Ξάνθη, δημιουργού μεγάλων μουσικών επιτυχιών που τιμήθηκε με το βραβείο  Οσκαρ.

Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν χρηματικά με χορηγό τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κοντογιαννίδη, καταγόμενο από την περιοχή. Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης πατήρ Βασίλειος Βερβερίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Σταυρουπόλεως Απόστολος Ελευθεριάδης εκπρόσωποι της Αστυνομίας, και άλλοι επίσημοι. 

Ο κ. Κοντογιαννίδης στην ομιλία του απηύθυνε συμβουλές τους μαθητές για το τι πρέπει να κάνουν στην ζωή τους, τι να προσέχουν και τι να αποφεύγουν.  Τους συμβούλεψε να είναι επιμελείς  να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον, να πλάθουν όνειρα για τη ζωή, να μοχθούν για να τα υλοποιήσουν και να βγούν σωστοί πολίτες στην κοινωνία. Να αποκτούν γνώσεις οι οποίες θα είναι γι αυτούς το κλειδί  με το οποίο θα ανοίγουν τις πόρτες της επιτυχίας Ο κ. Κοντογιαννίδης, εκτός από τα  χρηματικά βραβεία, κάλυψε και τα έξοδα της ετήσιας σχολικής  εκδρομής.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν συγχαρητήρια μηνύματα που απέστειλαν για τους επιτυχόντες, με ευχές και συμβουλές, ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης που τους προέτρεψε να ασχολούνται  στον ελεύθερο χρόνο τους με τον αθλητισμό, σε όποιο άθλημα επιθυμούν. Συνέστησε σκληρή δουλειά, με μελέτη στα μαθήματα  για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη ζωή, τόνισε, τίποτα δεν χαρίζεται παρά μόνο αποκτάται και κατακτιέται με σκληρή εργασία. Ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, τους συνέστησε να είναι επιμελείς, να αποφεύγουν προκλητικές αντικοινωνικές συμπεριφορές, και να μην αγγίζουν τα ναρκωτικά, την σύγχρονη μάστιγα που καταστρέφουν τη νεολαία μας και βάζουν σε μεγάλες περιπέτειες τις οικογένειες τους.

ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ στα ΑΕΙ: Ελευθεριάδου Χριστίνα, Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Χάκα ΄Ελενα, Χωραφά Ελένη, Κεβεντζίδου Ελένη και Γρηγοριάδου Μιχαέλα.

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ: Σεμερτζίδης Άνθιμος, Παπαδόπουλος Γρηγόριος, Καρασακαλίδης Κων/νος, Γεκτίδου Αναστασία, Μωϋσιάδου Στυλιανή, Φερεσιάδου Νικολέτα και Γενετίδης Ηλίας.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλες οι υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τον κορονοϊό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.