Απονομη επαθλων ιστιοπλοικων αγωνων FANARI CUP και ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ CUP

Σε κλίμα ενθουσιασμού από πληρώματα και διοργανωτές

Ένα όμορφο τριήμερο έζησε το Φανάρι χάρη στη συμμετοχή της ΔΚΕΠΠΑΚ και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στους αγώνες ιστιοπλοΐας Friendship Regatta 2021  που συνδιοργάνωσαν οι Όμιλοι Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 17 σκάφη με πληρώματα από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ελλάδα. Η τελετή απονομής των επάθλων στον Λιμένα Φαναρίου το βράδυ της Πέμπτης για τους παράκτιους αγώνες FANARI CUP και ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ CUP έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού από τα πληρώματα και τους διοργανωτές που δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις συνθήκες.

Δέσμευση για μεγαλύτερη διοργάνωση του χρόνου 

Την εκδήλωση απονομής συντόνισε ο Έφορος Ιστιοπλοΐας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Μιχάλης Παυλίδης. Τα έπαθλα έδωσαν οι: Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσσα Λιβεριάδου, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Γιάννης Μουρτίδης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νότης Χαραλαμπίδης, Δημοτική Σύμβουλος Κρίστα Κουτσογιάννη – Κρόκου, Λιμενάρχης Ευάγγελος Σακόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου Νικόλαος Σταυρακάκης. Η κ. Λιβεριάδου καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες λέγοντας πως θα υπάρξει συνέχεια στους αγώνες και μάλιστα θα επιδιώξουν να λάβουν μεγαλύτερη έκταση. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, δεσμεύτηκε για μια μεγαλύτερη διοργάνωση ευχόμενος ο καιρός να είναι σύμμαχος περισσότερο από ό,τι φέτος και τόνισε πως παρόμοιες διοργανώσεις ενισχύουν το Φανάρι ως τουριστικό προορισμό αλλά και ομορφαίνουν την περιοχή.

Κορωνοϊού επιτρέποντος θα επενδύσει σε αθλητικές δράσεις ο Δήμος Κομοτηνής

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κίμων Λεχούδης βρέθηκε στην υποδοχή των σκαφών το βράδυ της Τετάρτης και δήλωσε πως όραμα της διοίκησης είναι το FANARI CUP να γίνει θεσμός και να επιτύχει τη συμμετοχή περισσότερων σκαφών, εξηγώντας πως ο Δήμος Κομοτηνής θέλει να επενδύσει σε αθλητικές δράσεις σε περιόδους που τα υγειονομικά πρωτόκολλα το επιτρέπουν. «Είναι μια καλή αφετηρία για την Αντιδημαρχία Τουρισμού στην κατεύθυνση της διαφήμισης του τόπου μας» τόνισε. Ο κ. Καραβέτης έδωσε έμφαση στη σημαντική συμβολή των χορηγών με τις προσφορές τους αλλά και τη σπουδαία αιμοδότηση της περιοχής επί ένα τριήμερο από τα 150 και πλέον μέλη των πληρωμάτων.

Ο κ. Παυλίδης σχολίασε ότι όλα κύλησαν ομαλά παρά της χαμηλής έντασης ανέμους και όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Τέλος, ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση αποτελεί την υποθήκη για τις επόμενες διοργανώσεις.

Οι νικητές

Στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ CUP τα τρία πρώτα έπαθλα έλαβαν οι εξής:

1η θέση: HAKUNA MATATA με καπετάνιο τον Στάθη Σοφίτση

2η θέση: STONE AGE με καπετάνιο τον Βαγγέλη Πασχαλέρη

3η θέση:  OKYALOS V με καπετάνιο τον Άγγελο Ανάσογλου.

Στο Fanari Cup τα τρία πρώτα έπαθλα έλαβαν οι εξής:

1η θέση: OKYALOS V με καπετάνιο τον Άγγελο Ανάσογλου.

2η θέση: STONE AGE με καπετάνιο τον Βαγγέλη Πασχαλέρη

3η θέση:  HAKUNA MATATA με καπετάνιο τον Στάθη Σοφίτση

Το καλωσόρισμα του δήμου Κομοτηνής

Τα σκάφη αναχώρησαν την Παρασκευή 2 Ιουλίου για τον Λιμένα Θάσου, όπου πέφτει η αυλαία της φετινής διοργάνωσης.

Πριν την έναρξη των αγώνων το πρωί της Πέμπτης ο Δήμος Κομοτηνής προσέφερε τοπικά διατροφικά προϊόντα και καλλυντικά παραγόμενα στην περιοχή ως αναμνηστικά για τους συμμετέχοντες, χάρη στην ευγενική χειρονομία χορηγών από την Κομοτηνή και το Φανάρι που στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.