«Απων» ο Υπουργος Παιδειας απο τη Συνοδο των Πρυτανεων στην Αλεξανδρουπολη (+Video)

Λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας, μεταπτυχιακά και φοιτητική μέριμνα «καίνε» τα πανεπιστήμια, που ζητούν άμεσες λύσεις από τον Υπουργό

Δεν παρέστη στην Σύνοδο ο Κώστας Γαβρόγλου, παρά τη ρητή του δέσμευση

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου η Σύνοδος των Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη, όπου συζητήθηκαν θέματα κρίσιμα για την παιδεία και το μέλλον της.
 
Τους Πρυτάνεις απασχόλησαν θέματα της καθημερινότητας, όπως οι ασάφειες και οι αλληλοεπικαλύψεις των νόμων, που πολλές φορές συγκρούονται, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στα πανεπιστήμια, τα θέματα της φοιτητικής μέριμνας, αλλά και ζητήματα που αφορούν το μέλλον του Ελληνικού Πανεπιστημίου, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.
 
Στην Σύνοδο δεν παρέστη ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, παρά τη ρητή του δέσμευση ότι θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη για να λάβει από τους πρυτάνεις απαντήσεις στο κείμενο θέσεων και αρχών που τους είχε θέσει στην έκτακτη σύνοδο στην Αθήνα προ δύο εβδομάδων.
 
Αντί αυτού ήρθε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Παντής, ο οποίος διατύπωσε τις απόψεις του σε ορισμένα θέματα, με τον προεδρεύοντα της συνόδου και Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη να επισημαίνει ότι θα επιθυμούσαν να είναι παρών ο κ. Γαβρόγλου, ώστε  να λάβουν  απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν.
 
Στη σύνοδο βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, του οποίου η παρουσία αξιολογήθηκε  θετικά, μιας και σε αρκετά θέματα ανταλλάχθηκαν απόψεις και ακούστηκαν εισηγήσεις, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να παρουσιάζει στους παρευρισκόμενους πώς βλέπει την έρευνα και την καινοτομία στα επόμενα χρόνια.

Σημειώνουμε ότι  από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη σύνοδο παρευρέθηκε η Τομεάρχης παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
 
Ο κ. Καραμπίνης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά της:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.