Απολογισμος της λειτουργιας του Οικοτροφειου Κομοτηνης

Οι εργαζόμενοι της δομής παρουσίασαν το πρόγραμμα της Μονάδας και τις δραστηριότητες που υλοποιούν

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο Κομοτηνής του Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Πρόληψης και Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας «ΙΚΕΛΟΣ» πραγματοποίησε ανοιχτή ημερίδα προς ενημέρωση του κοινού ευρύτερα για την λειτουργία της Μονάδας – Απολογισμός.

Η ημερίδα διεξήχθη στο χώρο του Οικοτροφείου, όπου οι εργαζόμενοι της δομής παρουσίασαν το πρόγραμμα της Μονάδας και τις δραστηριότητες που υλοποιούν με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και εκπαίδευση των ενοίκων. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ο ρόλος του Κοινωνικού Λειτουργού, η νοσηλευτική παρέμβαση σε ψυχωσικούς ασθενείς, η ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων με ψύχωση και η διαχείριση πιθανών κρίσεων. Η ημερίδα έκλεισε με τον απολογισμό της λειτουργίας του Οικοτροφείου και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου απαντήθηκαν τα ερωτήματα που τέθηκαν στους ομιλητές σχετικά με την ψυχική υγεία.

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία όλων των ενοίκων του Οικοτροφείου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην ημερίδα, σχολιάζοντας και θέτοντας και αυτοί τις δικές τους απορίες.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο κ. Καραμανλής νοσηλευτής στο Οικοτροφείο Κομοτηνής, η κ. Μητσιάνη κοινωνική λειτουργός του Οικοτροφείου, η κ. Σβυντρίδου ψυχολόγος του Οικοτροφείου και η κα Κιορπέογλου κοινωνιολόγος του Οικοτροφείου.

Στην ημερίδα παρέστησαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κ. Κεπελής εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, η κ. Μαυρίδου πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Κερασούντα και το Γαρς», η κ. Σαββίδου πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Γυναικών Θρυλορίου και κόσμος που θέλησε να ενημερωθεί για την λειτουργία της δομής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.