Απολογισμος για τον μηνα προληψης απο τον Συλλογο Δυναμη Ψυχης

Ευχαριστίες προς όλους όσους στήριξαν τις δράσεις

Απολογισμό των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την ενημέρωση των γυναικών της περιοχής που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο, μήνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού έκανε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου, με το φωτισμό του σιντριβανιού της Κεντρικής πλατείας Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δήμο, που έμεινε ροζ για όλο το μήνα, ενώ κάθε Σάββατο του Οκτωβρίου εθελόντριες του συλλόγου διένειμαν έντυπο υλικό αυτοεξέτασης και ενημέρωσης.

Την 21η Οκτωβρίου εθελόντριες του συλλόγου επισκέφτηκαν υπηρεσίες της περιοχής διανέμοντας ροζ κορδελάκια και έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ την επόμενη έλαβε χώρα δράση ευαισθητοποίησης από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Την 25η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 7° περπάτημα «Δύναμη Ψυχής» και ο φωτισμός στα χρώματα του Ροζ του κτιρίου της νομαρχίας, και την 26η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μελών του συλλόγου με την παθολόγο-Ογκολόγο κα Έλενα Φούντζηλα για το κληρονομικό καρκίνο και τον γονιδιακό έλεγχο, με 8 γυναίκες να παραπέμπονται για γονιδιακό έλεγχο μέσω της ογκολόγου, στα πλαίσια προγράμματος δωρεάν ελέγχου.

Την 30η Οκτωβρίου στο πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού από τον χειρουργό μαστού κ Βλάσιο Τσαντήλα, και τέλος την 31 η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο γυναικείος ποδοσφαιρικός αγώνας β’ εθνικής ανάμεσα στις ομάδες Ροδόπη ’87 και Πανσερραϊκή όπου οι αθλήτριες της Ροδόπης εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας τα μπλουζάκια του συλλόγου προωθώντας το μήνυμα της πρόληψης.

Τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις, αλλά και τους φορείς που τις στήριξαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.