Αποκαθισταται το στομιο της λιμνοθαλασσας στην Ξηρολιμνη

Κατασκευάστηκε πριν από 50 χρόνια και έχει αρχίσει να βυθίζεται

Θετικό για την αποκατάσταση του εσοδευτικού στομίου επικοινωνίας με τη θάλασσα του ιχθυοτροφείου Ξηρολίμνης ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με στόχο να διατηρήσει η λιμνοθάλασσα την παραγωγή της.

Όπως τονίστηκε, το εσοδευτικό στόμιο επικοινωνίας με την θάλασσα, έχει προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την αποτελεσματική λειτουργία του. Εξαιτίας της μερικής βύθισης του τσιμεντένιου ανατολικού προβόλου του στομίου, η λειτουργία του καθίσταται μη ικανοποιητική λόγω των συχνών προσχώσεων που λαμβάνουν χώρα κυρίως εντός του διαύλου επικοινωνίας με τη θάλασσα. Τα προβλήματα αυτά στο στόμιο θα πρέπει να αποκατασταθούν, ενισχύοντας και συμπληρώνοντας επαρκώς τους προβόλους ώστε αυτοί να μην βυθιστούν ή καταρρεύσουν.

Για να προχωρήσει στην αποκατάσταση, η εταιρεία που διαχειρίζεται το ιχθυοτροφείο, αιτήθηκε αδειοδότηση προκειμένου να προχωρήσει σε αποκατάσταση του ανατολικού προβόλου του εσοδευτικού στομίου το οποίο μαζί με τις λοιπές εγκαταστάσεις του εν λόγου δημόσιου ιχθυοτροφείου κατασκευάστηκαν από τις υπηρεσίες της πρώην κρατικής Νομαρχίας με εκτιμώμενη περίοδο κατασκευής τα μέσα της δεκαετίας 1960 έως 1970.

Η Δ/νση περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Α.Μ.-Θ. αποφάνθηκε ότι για τις εργασίες αποκατάστασης δεν απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, διότι οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην αποκατάσταση του στην προτέρα πριν την επέμβαση κατάσταση, με το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής να δίνει και αυτό την έγκρισή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.