Αποκατασταθηκε (προσωρινα) η εισοδος του λιμανιου Ιμερου

Θα συνεχιστούν οι εργασίες για την εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου, επιβεβλημένο να βρεθεί μόνιμη λύση

Το πρόβλημα της επίχωσης στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ιμέρου, είναι γνωστό εδώ και χρόνια, με τις παρεμβάσεις σε αυτό να πρέπει να είναι συνεχείς για να μπορέσει να παραμένει λειτουργικό.

Έτσι για πέντε μέρες πραγματοποιούνταν εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης της εισόδου του, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και εντός του Καταφυγίου, με σκοπό την εκβάθυνση, ώστε τουλάχιστον για φέτος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αλιείς.

Οι παρεμβάσεις αυτές, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Ταπατζάς, είναι προσωρινές, αφού θεωρείται επιβεβλημένη πλέον μία μόνιμη λύση στο άμεσο διάστημα για να σταματήσει η ταλαιπωρία των αλιέων.

Να θυμίσουμε πως υπάρχει χρηματοδότηση 108.000 ευρώ από το υπουργείο Ναυτιλίας για την υλοποίηση ευρύτερων παρεμβάσεων στο λιμάνι, με το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, στο οποίο υπάγεται, να υπογράφει τον Οκτώβριο προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αβδήρων για να προχωρήσει η παρέμβαση (γιατί το Δ.Λ.Τ.Α. δεν καλύπτει τις απαιτήσεις για την εκτίμηση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας για την υλοποίηση της Πράξης), ενώ και παλιότερα είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ταμείου και της ΠΑΜΘ, για την χρηματοδότηση μελέτης που θα προτείνει οριστική λύση για το πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.