Απογραφη 2021: Τι ισχυει για οσους δεν εχουν λαβει κλειδαριθμο

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ εξηγεί

Ζήτημα έχει προκύψει με τη διαδικασίας της Απογραφής 2021 καθώς πολλοί πολίτες δεν έχουν λάβει τον απαραίτητο κλειδάριθμο για την διαδικασία, με τον πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος, να αποκαλύπτει ότι θα δοθεί η παράταση που απαιτείται για να ολοκληρώσουν οι πολίτες τη διαδικασία της αυτοαπογραφής.

Ο κ. Θανόπουλος διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διανομής των φακέλων ενώ επισήμανε πως σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

Εξειδικεύοντας την παραπάνω οδηγία, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εάν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι είναι ο μόνος στη γειτονιά που δεν έχει λάβει το φάκελο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς πιθανότατα έχει κάπου παραπέσει. Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί. 

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία

Στο e-mail που λαμβάνουν  οι πολίτες από την ΑΑΔΕ και την ΕΛΣΤΑΤ, με τις αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία αυτοαπογραφής του στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών για το 2021 αναφέρονται τα εξής:

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 / Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αποδέκτης/τρια: ***** Username: *****

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

  • Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον  «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο  TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον  φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

Πότε εφαρμόζεται το «πόρτα-πόρτα»

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Όλα τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr

Επισημαίνεται ότι εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.