Αποφοιτηση για τους μαθητες του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης

Αποχαιρέτησαν το σχολείο τους με μια συγκινητική εκδήλωση γεμάτη αναμνήσεις

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης για 31 μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής οι οποίοι παρέλαβαν τα πτυχία τους το βράδυ της Πέμπτης, σε μια τελετή που συνέπεσε με την συμπλήρωση 30 ετών λειτουργίας του σχολείου.

Ο χώρος ήταν στολισμένος με μπαλόνια, ενώ οι μαθητές φορούσαν τις κορδέλες με τα ονόματά τους, φέρνοντας μια πιο «δυτική» προσέγγιση στην αποφοίτηση.

Παράλληλα κατά την τελετή προβάλονταν φωτογραφίες από τα 30 χρόνια λειτουργίας του σχολείου, με μαθητές καθηγητές και δράσεις που είχαν γίνει, ενώ προβλήθηκε και ένα βίντεο με απόφοιτους του 2014, 2015 και 2016 να μιλούν για το σχολείο και του εύχονται χρόνια πολλά.

Μια παράδοση που συνεχίζεται

Όπως τόνισε η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Κεφαλίδου, πρόκειται για την αποφοίτηση των μαθητών που ήταν μαζί τους για έξι ολόκληρα χρόνια, που μετά από αυτό το διάστημα, έχουν γίνει μέρος της οικογένειάς τους.

Για αυτό πραγματοποιούν μια διαφορετική τελετή αποφοίτησης, λίγο πιο επίσημη, ενώ παράλληλα πραγματοποιήσαν και ένα αφιέρωμα για τα 30 χρόνια λειτουργίας του σχολείου, μίλησαν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν, και κατόπιν πραγματοποιήσαν μια δεξίωση με φαγητό και μουσική.

Το σχολείο πραγματοποιεί αυτές τις τελετές από την πρώτη χρονιά που είχαν αποφοίτους Λυκείου, με την τελετή να πραγματοποιείται τότε στο Ξενία, και ενώ έκανε μια «κοιλιά» λόγω πανδημίας, ξεκίνησε ξανά φέτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.