Αποφοιτησε απο τη Νομικη Σχολη στα 82 του χρονια

Μετά την τρίτη προσπάθεια, ολοκλήρωσε τη διακοπτόμενη εκπαίδευσή του

Ο Μουσταφά Γιαβούζ Γιαλτσίνκαγια, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του μετά από 60 χρόνια, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας στα 82 του χρόνια.

Σύμφωνα με δήλωση του πανεπιστημίου, ο Μουσταφά Γιαβούζ Γιαλτσίνκαγια, ο οποίος εγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας το 1959, εγκατέλειψε τη φοίτησα στα μισά για την στρατιωτική θητεία. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ο Γιαλτσίνκαγια εγγράφηκε στη σχολή Γλώσσας και Ιστορίας-Γεωγραφίας του ίδιου πανεπιστημίου αντί της Νομικής Σχολής και αποφοίτησε με επιτυχία.

Δεν έχασε ούτε ένα μάθημα

Ο Γιαλτσίνκαγια εργάστηκε σε διάφορα δημόσια ιδρύματα, ξεκίνησε μουσική μετά τη συνταξιοδότησή του και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική εδώ και πολλά χρόνια.  

Αξιοποιώντας την αμνηστία του 1997, ξαναεγγράφηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και την εγκατέλειψε για δεύτερη φορά για να συνεχίσει τη μουσική καριέρα του.

Ύστερα από χρόνια αξιοποιώντας ξανά την αμνηστία του 2018, εγγράφηκε στην ίδια σχολή για τρίτη φορά, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αναγκαστικό να παρακολουθεί τα μαθήματα, δεν έχασε κανένα μάθημα και αποφοίτησε στα 82 του.

Πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή ορκωμοσίας

Ειδική τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας για τον Μουσταφά Γιαβούζ Γιαλτσίνκαγια.

Ο πρύτανης Νετζντέτ Ουνούβαρ, στην ομιλία του στην τελετή, δήλωσε ότι η Γιαλτσίνκαγια, ο οποίος έχει τα προσόντα να αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή στην ηλικία των 82 ετών, αποτελεί παράδειγμα για όλους με την επιμονή του. 

«Είναι πολύ δύσκολο να τελειώσει αυτή η σχολή»

Σημειώνοντας ότι μεταξύ των κρατικών πανεπιστημίων, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας είναι η σχολή που λαμβάνει τους αριστούχους φοιτητές, ο Ουνούβαρ επεσήμανε πως «πρέπει να είναι δύσκολο να ολοκληρώσεις μια τόση δύσκολη Σχολή. Ο Μουσταφά επέμεινε και αποφοίτησε από τη σχολή σε ηλικία 82 ετών. Αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής που μπορεί να δοθεί στους ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του ο Γιαλτσίνκαγια, δηλώνοντας ότι φρόντισε να πάρει μέρος σε κάθε μάθημα και το συνέστησε στους συμφοιτητές του τόνισε πως «είμαι πολύ περήφανος που αποφοίτησα από μια τέτοια σχολή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.