Αποφοιτησαν τα νεα μελη της Πανεπιστημιακης Αστυνομιας στην Κομοτηνη

Αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την 1η Ιουνίου

Αποφοίτησαν και έλαβαν τα πιστοποιητικά τους, το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου, στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, 362 μέλη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή τους.

Στους αστυνομικούς θα χορηγηθεί άδεια διάρκειας δύο εβδομάδων και αμέσως μετά πρόκειται να αναλάβουν υπηρεσία σε τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που φέρεται να είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου (ΕΜΠ), η Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (ΕΚΠΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αν και πληροφορίες θέλουν αστυνομικούς να τοποθετούνται και στην Πάτρα.

Η υπηρεσιακή οργάνωση και διάρθρωση, όπως και το ακριβές καθηκοντολόγιο των υπηρετούντων στις ΟΠΠΙ, θα καθοριστεί με εφαρμοστικό διάταγμα που παραμένει υπό διαμόρφωση από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Τάκη Θεοδωρικάκο και Νίκη Κεραμέως, αντίστοιχα.

Μέχρι να ολοκληρωθεί  η συγκεκριμένη διαδικασία, θα περιπολούν στα campus όχι ως ειδικό σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά ως ειδικοί φρουροί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.