Αποφασισμενοι να συνεχισουν την απεργια απο την αξιολογηση οι εκπαιδευτικοι

Στέφανος Μακρυγιάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ροδόπης «Η Υπουργός Παιδείας έχει απέναντί της όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης»

Συμμετοχή στην απεργία από την συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων και στη Ροδόπη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία- αποχή από την αξιολόγηση, είναι οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία, στην οποία έγινε έφεση από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Να σημειωθεί πως το δικαστήριο τονίζει στην απόφαση ότι «οι εναγόμενες Ομοσπονδίες όφειλαν να διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας, ώστε να μη ματαιωθεί , αλλά και να ικανοποιηθεί, έστω και ένα ουσιαστικό ποσοστό, η ανάγκη της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».

Έφεση από την Διδασκαλική Ομοσπονδία

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ήδη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει πως αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από τον κλάδο, και πως τις επόμενες μέρες θα  καθορίσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου μετά από τη δικαστική απόφαση, καλώντας τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια εντός της Παρασκευής, ώστε να ενημερωθούν για τις αποφάσεις για τη συνέχεια.

Η απόφαση της Πέμπτης, σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρείς Ιεράρχες» δεν είναι άμεσα εκτελεστή, για αυτό και έγινε η έφεση, σημειώνοντας πως σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους η απεργία κηρύχθηκε παράνομη για τεχνικούς λόγους.

Αυτοί είναι, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ότι για κάποιους φορείς κηρύχθηκαν από Διοικητικά Συμβούλια και όχι Γενικές συνελεύσεις, ότι δεν υπήρξε αίτημα διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου στον ΟΜΕΔ, αλλά και ότι οι εναγόμενες Ομοσπονδίες όφειλαν να διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας, ώστε να μη ματαιωθεί, αλλά και να ικανοποιηθεί, έστω και ένα ουσιαστικό ποσοστό, η ανάγκη της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Η απόφαση δεν φαίνεται να έκαμψε την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών, σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης, την ώρα που τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη Ροδόπη, όπως και σε όλη τη χώρα, είναι πολύ υψηλά.

Στην Ροδόπη, συγκεκριμένα, μόνο ένα σχολείο δεν έχει μπει στην απεργία αποχή, ενώ θεωρεί πως η προσφυγή της κ. Κεραμέως στη δικαιοσύνη είχε το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, με εκπαιδευτικούς που ήταν αμφιταλαντευόμενοι να συμμετέχουν στην απεργία, αντιδρώντας στην προσπάθεια ποινικοποίησης της διαμαρτυρίας. «Δεν μπορείς να πείσεις το σώμα των εκπαιδευτικών με απειλές» ανέφερε ο κ. Μακρυγιάννης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Υπουργός Παιδείας έχει απέναντί της όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας αναμένεται σύντομα, ενώ περιμένουν τον ορισμό της δικασίμου για την έφεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν έχουν υπάρξει απεργίες που όταν κηρυχθούν παράνομες για τεχνικά θέματα, έχουν επαναπροκηρυχθεί με τον σωστό τρόπο, και σίγουρα αυτό αποτελεί ένα από τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.