Αποδυναμωνεται το Ακτινολογικο Εργαστηριο του ΚΥ Κομοτηνης

Αντίδραση από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΠΦΥ Θράκης

Όχι στην αποδυνάμωση του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής, λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Θράκης.

Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωσή του, «στις 30/8/2023 με απόφαση του Διοικητή της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, μετακινούνται τρεις υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής, ένας κάθε μήνα, στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου του νομού».

Τεκμηριώνοντας την αντίθεσή του στην παραπάνω εξέλιξη, ο Σύλλογος παραθέτει τους εξής λόγους:

  1. Το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο τμήμα, με δυνατότητες μέτρησης οστικής πυκνότητας, ακτινογραφιών, υπερήχων και μαστογραφίας.
  2. Η αποδυνάμωση του τμήματος θα προκαλέσει μείωση της δυναμικότητας του εργαστηρίου, με αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των πολιτών της Κομοτηνής. Συνεπώς οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο ή θα οδηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα, όσοι φυσικά μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
  3. Η κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον επικαλούμενο σχεδιασμό για ενίσχυση του ρόλου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της κυβέρνησης. Επίλυση των όποιων προβλημάτων του νοσοκομείου της Κομοτηνής δεν είναι η μετακίνηση προσωπικού από μια δομή που αποδεδειγμένα αποτελεί ανάχωμα. Υπάρχει καταγεγραμμένη η κίνηση του ακτινολογικού τμήματος ως τεκμήριο της θέσης του συλλόγου.
  4. Ο προγραμματισμός των ραντεβού έγινε με βάση το υπάρχον προσωπικό.
  5. Η απόφαση αυτή δεν σέβεται τις όποιες ανάγκες των εργαζομένων καθώς τίθεται σε ισχύ από 1/9/2023. Μέσα σε μία μόλις μέρα πρέπει να προσαρμόσουν τον όποιο σχεδιασμό τους.
  6. Υπάρχει επικουρικό προσωπικό στις λίστες για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Αποτελεί την βέλτιστη λύση, καθώς επιλύει το πρόβλημα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε άλλη δομή υγείας.

«Καλούμε την διοίκηση της 4 ης ΥΠΕ να επανεξετάσει την απόφασή της, βάσει της τεκμηριωμένης θέσης μας. Προτρέπουμε τον κόσμο της Κομοτηνής να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας που του αρμόζουν. Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση και να μας απαντήσει εάν αυτή η απόφαση συνάδει με τον σχεδιασμό του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, εάν η αποδυνάμωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι μέρος του σχεδιασμού του» τονίζει ο Σύλλογος κλείνοντας την ανακοίνωσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.