Αποδραση στις Σερρες

Για τους συνταξιούχους υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων Ροδόπης

Εντυπωσιασμένοι τόσο από το Σπήλαιο της Αλιστράτης όσο κι από τα εκθέματα του Μουσείου της Αμφίπολης, επέστρεψαν μέλη και φίλοι του  Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης νομού Ροδόπης που βρέθηκαν την Κυριακή, στην περιοχή των Σερρών, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδρομής που πραγματοποίησε η ένωσή τους.   
 
Η πολυμελής αποστολή είχε τη δυνατότητα να πληροφορηθεί για  την ιστορική πορεία της  Αμφίπολης από τα αρχαία χρόνια, μέσω της περιήγησής της στην πλούσια έκθεση του Μουσείου. Ανάμεσα στα εκθέματα, στο προθάλαμο της έκθεσης, βρίσκονται η ασημένια λειψανοθήκη και το χρυσό στεφάνι από φύλλα ελιάς που βρέθηκαν σε τάφο, στο σημείο που ανεγέρθηκε το Μουσείο.
 
Ενδιαφέρουσα εμπειρία, αποτέλεσε κι η επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αλιστράτης, που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της χώρας, «όπου η φύση θέλησε να δείξει τη μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών». Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη, θαύμασαν το διάκοσμο του Σπηλαίου, που είναι πλούσιο σε κατάλευκους σταλακτίτες όπως και τους εντυπωσιακούς κόκκινους, γνωστούς ως «φλόγες» που βρίσκονται σε θάλαμο του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.