Πεθανε ο Δημητριος Κωφιδης

Το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής στα κοιμητήρια Κομοτηνής η εξόδιος ακολουθία του

Αύριο Τετάρτη κηδεύεται ο Δημήτριος Κωφίδης, σύζυγος της Χαριτωμένης και πατέρας του Θεόδωρου και του Θεοφάνη.

Ο συντοπίτης μας διετέλεσε εκπαιδευτικός στη Ροδόπη και Σχολικός Σύμβουλος στην Πέλλα της Μακεδονίας.

Αφήνει ανεξίτηλη την παρακαταθήκη στα εκπαιδευτικά πράγματα, σε πολλά χωριά και με σημαντική προσφορά σε μειονοτικά σχολεία της Ροδόπης.

Μεγαλωμένος στα Κασσιτερά των Σαπών, με τεράστιες τις στερήσεις της Κατοχής και ορφανός, ανάμεσα σε 5 ακόμα αδέρφια, κατάφερε να σπουδάσει δάσκαλος με ξεχωριστή έφεση στα ελληνικά Γράμματα.

Έχοντας στο πλευρό του την επίσης άοκνη σύζυγό του-επίσης δασκάλα- ανέθρεψαν 2 γιους, υποστηρίζοντάς τους στις ιατρικές τους σπουδές.

Ο μεγαλύτερος υιός Θόδωρος Κωφίδης, διαπρέπει στο εξωτερικό ως Καθηγητής και κεντρικός Ερευνητής στην Καρδιοχειρουργική στη Σιγκαπούρη.

Ο δεύτερος υιός είναι ο Θεοφάνης Κωφίδης, γνώριμός μας φυσικά από τον χώρο της Επικοινωνίας, και την πρόσφατη συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές. Όπως ο ίδιος κατά καιρούς λέει στον πατέρα του οφείλει το ενδιαφέρον του για τα κοινά, αλλά και την αγάπη του για την ελληνική γλώσσα.

Θα αποτελέσει σημαντική Τιμή για όλη την οικογένεια η παρουσία όποιου φίλου και γνωστού καταφέρει να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παντελεήμων αύριο Τετάρτη, στις 12.45, στον Ιερό Ναό εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.