Αποδεκτης παραπονων το Σωματειο ΑμεΑ ΠΕ Ροδοπης

Για αυθαίρετο κόψιμο επιδομάτων σε μέλη του που συμμετέχουν σε προγράμματα απασχόλησης

Αποδέκτης παραπόνων από τα μέλη του για παρερμηνεία του άρθρου 13 του Ν.4331/2015 το οποίο ρυθμίζει τις περιπτώσεις συνδρομής σε ΑμεΑ παροχών αναπηρίας και αμοιβών για την ένταξη στην απασχόληση γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης. Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο «τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) τα οποία συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, ενίσχυσης της απασχόλησης συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης ή/ και εργάζονται σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του ν. 4019/2011 (Κοιν.Σ.Επ.) και λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας ή επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε μορφής νοσήλιο ή παροχή, δεν χάνουν αυτές τις παροχές αλλά συνεχίζουν να τις εισπράττουν ταυτόχρονα και αθροιστικά με την αποζημίωση από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά ή / και την αμοιβή τους από την απασχόληση στην Κοιν.Σ.Επ.». 
 
Το πρόβλημα γεννάται σύμφωνα με το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης με  τη δικαιολογία ότι τα εν λόγω άτομα αμείβονται από τα προγράμματα τους και έτσι κόβονται αυθαίρετα τα προνοϊακά επιδόματα τους, ενώ ο νόμος ξεκάθαρα μιλάει για αθροιστική αποζημίωση. 
 
«Για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου η ΕΣΑμεΑ και τα κατά τόπους Σωματεία δώσαμε μεγάλο αγώνα. Ας καταλάβουμε ότι οι κοινωνίες πηγαίνουν μπροστά όταν χειραφετούμε και όχι όταν χειραγωγούμε τους ανθρώπους και ειδικά τα Άτομα με Αναπηρία. Η παραγωγή αποτελούσε πάντα παράγοντα χειραφέτησης» επισημαίνει το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης σε σχετική της ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.