Αποχωρησε απο την προεδρια του Φαρμακευτικου Συλλογου Ροδοπης ο Αλεξανδρος Τσαπεκος

«Όσα είχα να προσφέρω τα έδωσα• Προσπάθησα να μην παρεκκλίνω στο ελάχιστο από τα συνδικαλιστικά και ηθικά μου καθήκοντα» το μήνυμα του

Οι Χρήστος Κουκάκης και Γιάννης Γκαντής, νέος πρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα του Συλλόγου

Την αποχώρησή του από την Προεδρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, θέση την οποία υπηρέτησε για 24 συνολικά χρόνια, ανακοίνωσε χθες, ο κ.Αλέξανδρος Τσαπέκος.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης ο κ.Τσαπέκος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, ενώ έως και τις προσεχείς εκλογές που αναμένονται έως το τέλος του προσεχούς Νοέμβρη, ομοφώνως την θέση του καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινως γραμματέας του Συλλόγου κ.Χρήστος Κουκάκης, την θέση του οποίου επίσης καταλαμβάνει ο κ.Γιάννης Γκαντής.

Όπως έκανε σαφές μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Τσαπέκος η απόφαση της αποχώρησής του αφορά αποκλειστικά και μόνο στην ανάγκη ανανέωσης που όπως εξήγησε «άργησε» αλλά ήρθε. « Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και κάπου εδώ ο κύκλος μου ως πρόεδρος έχει κλείσει. Όσα είχα να προσφέρω τα έδωσα και θέλω να πω ότι πραγματικά προσπάθησα να μην παρεκκλίνω στο ελάχιστο από τα συνδικαλιστικά και ηθικά μου καθήκοντα. Μπορεί να μην τα κατάφερα στο 100% αλλά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως το υφιστάμενο Δ.Σ. έχει νέους και αξιόλογους συναδέλφους του που μπορούν να συνεχίσουν επάξια το έργο των προηγούμενων διοικήσεων και να το πάνε ακόμα ψηλότερα.

Άλλωστε όπως έσπευσε να υπογραμμίσει «είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί τα νέα παιδιά είναι και πιο προικισμένα από εμάς, έχουν τον δικό τους πλούτο, τις γνώσεις, τα μεταπτυχιακά, πιο φρέσκιες και ολοκληρωμένες ιδέες και πιστεύω πραγματικά ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα».

Διεκδικήσεις για τον κλάδο αλλά και τους πολίτες

Ερωτηθείς σχετικά με το «αποτύπωμα» των χρόνων αυτών πορείας στο Δ.Σ. του. Συλλόγου ο κ. Τσαπέκος  ξεχώρισε το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας που επικρατεί και το οποίο προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον. «Αφήνω πίσω μου ένα υλικό ανθρώπων που θα δουλέψει και θα πάει καλά» ανέφερε επισημαίνοντας πως «στον σύλλογό μας δεν είχαμε ποτέ κομματικούς διαχωρισμούς». «Ήμασταν πάντα πρώτα και κύρια συνδικαλιστές και επιστημονικός φορέας, που δεν βάλαμε τα κόμματα ποτέ πάνω από τον συνδικαλισμό» τόνισε για να υπογραμμίσει πως «πρώτα βλέπαμε τα θέματα του κλάδου σε συνδυασμό με τα συμφέροντα του πολίτη, καθώς πολλές φορές καταγγείλαμε και πράγματα που επηρέαζαν περισσότερο τον πολίτη, τον παλμό του οποίου ζούμε καθημερινά στα φαρμακεία μας».

Άλλωστε ο ίδιος έσπευσε να υπενθυμίσει την στάση των φαρμακοποιών αλλά και τις διεκδικήσεις τους, εκτός των κλαδικών τους συμφερόντων, δίνοντας το παράδειγμα τόσο της αύξησης της συμμετοχής των ανοιακών ασθενών από μηδέν σε 25%, η οποία και τελικά κερδήθηκε μετά τις αντιδράσεις, αλλά και το αίτημα προ πενταετίας της μη απελευθέρωσης των ΜΗΣΥΦΑ λόγω των τεράστιων αυξήσεων που θα επέλθουν, και μάλιστα «κόντρα» στα συμφέροντα του κλάδου, που δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώνεται από τις αυξήσεις που γίνονται σχεδόν καθημερινά.

Εκτός από τους κομματικούς διαχωρισμούς αυτό που δεν υπήρξε ποτέ εντός του Φαρμακευτικού Συλλόγου ήταν και οι θρησκευτικοί διαχωρισμοί, γεγονός στο οποίο στάθηκε ο κ.Τσαπέκος τονίζοντας πως «χριστιανοί και μουσουλμάνοι κατεβαίναμε πάντα μαζί σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, σε μια παράταξη, σε ένα συμβούλιο, σε μια γροθιά».

Θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Πανελλήνιο Σύλλογο

Ερωτηθείς σε σχέση με την προσωπική του συνέχεια ο ίδιος εξήγησε πως προς το παρόν έως και τις εκλογές του Νοεμβρίου παραμένει στο Δ.Σ. του Συλλόγου ως μέλλος, ωστόσο δεν θα διεκδικήσει εκ νέου αξίωμα, θέτοντας ωστόσο εαυτόν στην διάθεση των συναδέλφων του για κάθε βοήθεια. Όπως ωστόσο έκανε γνωστό τον προσεχή Νοέμβρη θα είναι εκ νέου υποψήφιος ως εκπρόσωπος του τοπικού Συλλόγου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.