Αποχωρει απο την θεση του Επιτιμου Προξενου της Γερμανιας στην ΠΑΜ-Θ ο Σταματης Κουρουδης

Μια διαδρομή 13 χρόνων ολοκληρώνεται λόγω συνταξιοδότησης

«Ήμουν και θα παραμείνω ενεργός πολίτης»

Το τέλος μιας διαδρομής 13 χρόνων, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, 3 Απριλίου ο ιδιοκτήτης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων κ. Σταμάτης Κουρούδης. Ο λόγος για την θέση του Επιτίμου Προξένου της Γερμανίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θέση την οποία ανέλαβε το 2010 διαδεχόμενος τον κ.Καλδιριμτζή και από την οποία αποχωρεί, όπως εξήγησε για λόγους επαγγελματικής συνταξιοδότησης.

Κάνοντας τον απολογισμό των 13 αυτών χρόνων, ο ίδιος μίλησε για μία ενδιαφέρουσα διαδρομή, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της, μιας και ανέλαβε τα καθήκοντά του με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα που απευθείας εξελίχτηκε σε κρίση των σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Ένα γεγονός «διπλής όψης» όπως τόνισε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών «ψυχράνθηκαν» και από την άλλη αυξήθηκε σημαντικά η θέληση πρωτίστως των Γερμανών για την αποστολή κονδυλίων, με στόχο την δημιουργία διαφόρων εκδηλώσεων, με στόχο την αλλαγή του κλίματος αυτού.

Ο ίδιος όντας Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ είχε καθήκοντα που αφορούσαν στην διεκπεραίωση καθημερινών για τους πολίτες ζητημάτων, όπως οι συντάξεις Ελλήνων που κατά το παρελθόν βρέθηκαν και εργάστηκαν στην Γερμανία από όπου και συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ με την έλευση της κρίσης όπως εξήγησε προστέθηκε και το μεγάλο ενδιαφέρον πολιτών και κυρίως νέων για ευκαιρίες εργασίας αλλά και σπουδών, τις προϋποθέσεις, πιθανές δυνατότητες υποτροφιών κ.ο.κ.

Πέραν των τυπικών του ωστόσο καθηκόντων, με την ιδιότητά του ως Επίτιμος Πρόξενος ο κ.Κουρούδης, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών που αφορούσαν σε αιτήματα και διεκδικήσεις τομέων, όπως η οικονομία, η υγεία και η παιδεία, αλλά και ο πολιτισμός. Ο ίδιος έσπευσε μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» να ευχαριστήσει τις τοπικές αρχές, καθώς όπως τόνισε «δεν υπήρξε σχεδόν καμία πρόταση που απέρριψαν, παρότι γι’ αυτούς σήμαινε λίγη δουλειά παραπάνω σε επίπεδο οργάνωσης».

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κατά τόπους δήμους, το ΔΠΘ όλους τους φορείς γιατί από κοινού έλαβαν σάρκα και οστά κάποια σημαντικές κατά την άποψή μου πρωτοβουλίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς το «αποτύπωμα» που αφήνει στον ίδιο η πορεία αυτή, εξήγησε πως η αίσθηση που του αφήνει είναι θετική, δεδομένου ότι πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι ενεργός πολίτης του τόπου. «Στο κομμάτι το πολιτικό υπήρξαν στιγμές όπου δεν τα καταλάβαινα όλα  ή δεν συμφωνούσα με όλα όσα γίνονταν, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ενασχόλησή μου με βοήθησε ακόμη και για τα πολιτικά ζητήματα να έχω μια πολύ καλύτερη εικόνα, απ’ ό,τι ενδεχομένως ο μέσος Έλληνας, όσον αφορά το ποια είναι η  θέση της Γερμανίας, τους παράγοντες από τους οποίους η στάση της εξαρτάται κ.ο.κ.» πρόσθεσε.

Καταργείται η θέση του Επίτιμου Προξένου στην ΠΑΜ-Θ

Η αποχώρησή του όπως έκανε γνωστό συνεπάγεται και με κατάργηση της θέσης του Προξένου της Γερμανίας στην ΑΜ-Θ, όχι όμως και με την αποχώρησή του ευρύτερα από τα κοινά, υπό την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

«Χώρος» στους νέους

«Ενεργός πολίτης ήμουν πάντα και θα παραμείνω με την έννοια περισσότερο της ενασχόλησης» ανέφερε για να εξηγήσει ωστόσο πως «το μέλλον είναι οι νέοι με νέα μυαλά και νέες ιδέες». «Η εμπειρία είναι σημαντική, αλλά όταν φτάνει ο άνθρωπος σε μια ηλικία θα πρέπει από μόνος του να καταλαβαίνει ότι πρέπει να δώσει χώρο αλλού, στους πιο νέους» πρόσθεσε, για να τονίσει ερωτηθείς σχετικά και με την επαγγελματική του ιδιότητα πως και στον χώρο του βαμβακιού, παρά το γεγονός ότι η αποχώρησή του δεν είναι άμεση, στο μέλλον θα επιθυμούσε να προσφέρει με τρόπο διαφορετικό στο τι μπορεί να γίνει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της καλλιέργειας στην Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.