Αποχη πανω απο 50% στις εκλογες για αναδειξη υπηρεσιων συμβουλιων στη Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση Ροδοπης

Τα αποτελέσματα

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος «Ζευς» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου οι εκλογές των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στο νομό Ροδόπης όσο αφορά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ, η εκλογική αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από υψηλά ποσοστά αποχής που ξεπέρασαν το 50%, ακολουθώντας την τάση που επικράτησε σε όλη τη χώρα.

Τα αποτελέσματα για το ΠΥΣΔΕ

Συγκεκριμένα για το ΠΥΣΔΕ από τους 643 εκπαιδευτικούς στη Ροδόπη, ψήφισαν οι 313. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από μία έδρα καταλαμβάνουν η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) με 137 ψήφους και η ΔΑΚΕ με 131 ψήφους.

Ο κ. Μιχάλης Βασιλιάδης με αναπληρωματικό τον κ. Ευάγγελο Λίτσο από την ΠΕΚ και η κ. Ματούλα Καϊοπούλου με αναπληρώτρια την κ. Ελένη Χατζή είναι τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις έδρες.

Τα αποτελέσματα σε ΚΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ

Ίδια η εικόνα και στο ΚΥΣΔΕ, όπου ψήφισαν 302 εκπαιδευτικοί σε σύνολα 643 εγγεγραμμένων. Πρώτη αναδείχθηκε και εδώ η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με 128 ψήφους και ακολούθησε η ΔΑΚΕ Καθηγητών με 90 ψήφους και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις-ΣΥΝΕΚ με 50 ψήφους.

Τέλος για το ΑΠΥΣΔΕ ψήφισαν 308 εκπαιδευτικοί του νομού σε σύνολο 643. Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δ.Ε. έλαβε 129 ψήφους, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. 126 ψήφους και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις-ΣΥΝΕΚ 42 ψήφους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.