Αποχη για τα εργαστηρια που «μπαζουν» και τις συγχωνευσεις τμηματων στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνης

Δέσμευση από το Δήμο Κομοτηνής για άμεση στεγανοποίηση της οροφής και παρέμβαση για τα ζητήματα συγχώνευσης αλλά και ελλείψεων εργαστηριακού εξοπλισμού

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, ζητώντας λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο στις εγκαταστάσεις, όσο και για εκπαιδευτικά ζητήματα.

Ανάμεσα στα αιτήματά των μαθητών, είναι η αποκατάσταση της στέγης των εργαστηρίων που «μπάζει» νερά, η αναστολή της συγχώνευσης τμημάτων της Α τάξης, αλλά και οι ανάγκες σε εργαστηριακό εξοπλισμό.

Εκπρόσωποι των μαθητών επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, και μετά τις διαβεβαιώσεις του, ιδιαίτερα στο θέμα της στεγανοποίησης, θα επιστρέψουν στα θρανία τους.

Θλιβερή η κατάσταση στο χώρο των εργαστηρίων

«Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των εργαστηρίων είναι θλιβερή» τόνισε εκ μέρους των μαθητών ο Αντιπρόεδρος του 15μελούς Χρήστος Αγαλιανός.

Όπως εξήγησε, «με κάθε βροχή πλημμυρίζει ο χώρος των εργαστηρίων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων. Σοβάδες πέφτουν από τα ταβάνια εκθέτοντας τη σωματική μας ακεραιότητα και παράλληλα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνουν ζημιά στο εργαστηριακό εξοπλισμό».

Επίσης σύμφωνα με τους μαθητές επίκεται συγχώνευση των τμημάτων της Α΄ Λυκείου, που από τέσσερα θα γίνουν τρία, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό των μαθητών στις αίθουσες. «Από τα 19 άτομα που έχει σήμερα το κάθε τμήματα, ο αριθμός τους θα ανέβει στα 28» εξήγησε, μεταφέροντας την ανησυχία τους.

Τέλος ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές είναι και η έλλειψη εργαστηριακού εξοπλισμού, η οποία φοβούνται πως θα έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η διδασκαλία στη συνέχεια της χρονιάς.

Αναμονή για την επίλυση των ζητημάτων

Πρόθεσή τους ήταν να συνεχίσουν την αποχή μέχρι να βρεθεί λύση, ιδιαίτερα στο θέμα των διαρροών κάθε φορά που βρέχει, στα εργαστήρια, για αυτό και επισκέφτηκαν και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, στον οποίο παρέδωσαν τα αιτήματα.

Ο κ. Γκαράνης τόνισε πως για το κτιριακό, για το οποίο είναι ευθέως υπεύθυνος ο Δήμος Κομοτηνής, ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται εργασίες στην οροφή από τον εργολάβο, και τους τόνισε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ολοκληρωθεί η στεγανοποίηση της στέγης το συντομότερο δυνατό.

Για το θέμα των τμημάτων, σημείωσε πως παρόλο που δεν είναι άμεση αρμοδιότητα του Δήμου, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν από άποψη παρέμβασης για να μην προχωρήσει, ενώ τέλος δεσμεύτηκε να έρθει σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης και για το θέμα του εργαστηριακού εξοπλισμού.

Τελικά μετά την συνομιλία τους με τον Δήμαρχο, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους από σήμερα, αναμένοντας τις λύσεις που θα δοθούν στα προβλήματα που εξέθεσαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.