Αποχαιρετισμος στον Βασιλη Λουρμπα

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΠΑΜ-Θ

Σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Καρυδιάς αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΠΑΜ-Θ Βασίλη Λούρμπα η οικογένεια, λοιποί συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Σύσσωμη η Ροδοπίτικη κοινωνία,  και όχι μόνο, εξέφρασε και συνεχίζει να εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του Βασίλη Λούρμπα, μεταξύ των οποίων και επίσημοι φορείς, μεταξύ των οποίων οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εξέδωσαν κοινό ψήφισμα, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Ιλχάν Αχμέτ, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Χρήστος Μέτιος ο οποίος τον «αποχαιρέτησε» και από το βήμα της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών» κ.Απόστολος Ιωάννου.

Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ: «Τίμησε με την ευπρέπεια, το ήθος του, τη συναδελφικότητά του, και την επιστημονική του κατάρτιση, τόσο το ιατρικό λειτούργημα»

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Βασίλη Λούρμπα, ο οποίος τίμησε με την ευπρέπεια, το ήθος του, τη συναδελφικότητά του, και την επιστημονική του κατάρτιση, τόσο το ιατρικό λειτούργημα, ασκώντας για πάνω από 30 χρόνια την ειδικότητα τις καρδιολογίας, όσο και το θεσμικό του ρόλο, ως Πρόεδρος του ΙΣ Ροδόπης.

Ο Βασίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αρσάκειο Ροδόπης.

Σπούδασε Στρατιωτική Ιατρική στο Α.Π.Θ. και έλαβε την ειδικότητα της Καρδιολογίας. Υπηρέτησε ως καρδιολόγος στον ελληνικό στρατό μέχρι το 2003 και έκτοτε ασκούσε την ιατρική ιδιωτικά στην πόλη της Κομοτηνής.

Επρόκειτο για έναν διακεκριμένο επιστήμονα.

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης την περίοδο 2014-2018 και εκ νέου από 2022 μέχρι και σήμερα.

Επίσης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ από τον Δεκέμβριο του 2022 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Πάντα μαχητικός, τεκμηριωμένος, ευγενής, εστιασμένος στη διεκδίκηση των συμφερόντων των γιατρών, αλλά και προασπίζοντας τις ανάγκες των ασθενών και τη Δημόσια Υγεία μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Καρυδιά Ροδόπης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του από την ιατρική κοινότητα της ΑΜΘ».

Χρήστος Μέτιος: «Αποχαιρετώ με οδύνη, έναν έμπιστο και ικανό συνεργάτη»

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πληροφορήθηκα τον χαμό του Βασίλη Λούρμπα, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειάς μας και Περιφερειακού Συμβούλου Ροδόπης.

Ο Βασίλης υπήρξε για μένα ένας έμπιστος και ικανός συνεργάτης με τον οποίο δώσαμε μαζί αγώνες για τα θέματα της Περιφέρειάς μας.

Ταυτόχρονα είχα την τιμή να τον θεωρώ και φίλο μου. Έναν ειλικρινή και καλό φίλο που τον διέκρινε η ευθύτητα και η απλότητα.

Τον αποχαιρετώ με οδύνη. Η Ροδόπη και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχασε έναν άνθρωπο που είχε να προσφέρει πολλά.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ιλχάν Αχμέτ: «Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει πίσω του»

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, για την αδόκητη απώλεια του Βασίλη Λούρμπα. Ενός έξοχου γιατρού και ιδιαίτερα αγαπητού μέλους της τοπικής μας κοινωνίας, ενεργού πολίτη και υπηρέτη των κοινών του τόπου μας μέσα από την συμμετοχή στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναναπλήρωτο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης που θα τον σκεπάσει.

Ντίνος Χαριτόπουλος: «Ένας άνθρωπος της αλληλεγγύης και της προσφοράς που δεν ξεχνούσε ποτέ τον τόπο της καταγωγής του»

Η απώλεια του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Αντιπεριφερειάρχη της ΑΜΘ και αντιπροέδρου του ΔΣ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής με καταγωγή από το Αρσάκειο Βασίλη Λούρμπα μας συγκλόνισε και μας γέμισε θλίψη και οδύνη.

Ο εκλιπών ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας, πάντα στις επάλξεις του καθήκοντος, ένας άνθρωπος της αλληλεγγύης και της προσφοράς που δεν ξεχνούσε ποτέ τον τόπο της καταγωγής του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του .Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών

Απόστολος Ιωάννου: «Η προσφορά του θα μείνει ανεξίτηλη στην τοπική κοινωνία»

«Η Ροδόπη είναι από χτες φτωχότερη. Έφυγε απροσδόκητα από κοντά μας ένας εκλεκτός συμπολίτης, πολύτιμος επιστήμονας και επαγγελματίας της υγείας, εξαίρετος αυτοδιοικητικός και προπαντός αγαπητός φίλος επί δεκαετίες, Βασίλης Λούρμπας. Μαχητικός, αφοσιωμένος στο καθήκον με γνήσιο ενδιαφέρον για τη συλλογική ευημερία και την βοήθεια σε κάθε ανάγκη συνανθρώπων μας. Δυστυχώς τον αποχαιρετούμε πολύ νωρίς.

Εγώ προσωπικά και σύσσωμη η παράταξη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Η προσφορά του θα μείνει ανεξίτηλη στην τοπική κοινωνία. Το παράδειγμά του μας εμπνέει. Αντίο Βασίλη.»

Απόστολος Ιωάννου, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών για το Δήμο Μαρωνείας Σαπών

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.