Αποχαιρετισμος στον Γιαννη Ροδανακη

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος της Ροδόπης, Κρητικοί- Κομοτηναίοι, φίλοι και συγγενείς προσήλθαν τη Δευτέρα που μας πέρασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου να αποχαιρετήσουν έναν άνθρωπο στην καλοσύνη, την ευγένεια και το ήθος του οποίου όλη η πόλη υποκλίνεται. Να αποχαιρετίσουν τον εκπαιδευτικό Γιάννη Ροδανάκη, το μακρύ ταξίδι του οποίου ξεκίνησε,  ακόμη κι αυτό, με τους όρους που ο ίδιος εφ’ όρου ζωής  έθετε. Αφού αντί στεφάνων και ανθέων επελέγη τα χρήματα αυτά να διατεθούν σε συλλόγους κοινωφελούς χαρακτήρα.
 
Σήμερα  αποχαιρετούμε τον αγαπημένο Κρητικό-Κομοτηναίο, με τα λόγια που του απηύθυνε ο Γιάννης Γιαννακάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών ο Ψηλορείτης.
 
Καλό Παράδεισο Γιάννη, πρότυπο ανθρωπιάς στη μνήμη μας.Τ.Β. 
 
«Φίλε και συμπατριώτη Γιάννη,
 
χρέος πικρό και δύσκολο πέφτει βαρύ στους ώμους μου να σου απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους των φίλων και συμπατριωτών σου. Βρισκόμαστε εδώ γύρω σου η κόρη σου, οι συγγενείς σου, οι συμπατριώτες σου, οι φίλοι σου και οι συνάδελφοί σου, μια συγκέντρωση με πένθος βαρύ για την απώλεια σου και με οδύνη βαθιά για το χαμό σου.
 
Αγαπημένε φίλε,
 
δεν είναι ώρα για πολλά και μεγάλα λόγια, θα πω μόνο ότι σήμερα φεύγει από την οικογένειά μας ένας λαμπρός πατριώτης. Είμαστε βέβαιοι πως θα το ήθελες κι εσύ να σε αποχαιρετήσουμε με τον πιο απλό και σεμνό τρόπο, γιατί ξέρουμε πως εσύ που έζησες με τη σοφία της απλότητας, με τη φωτιά της μάχης και με τη δίψα της δικαιοσύνης τιμούσες τον λακωνικό τρόπο έκφρασης και ζωής. Σταράτα και καθαρά λόγια, δυναμικά και έντιμα έργα, παλληκαρήσια και κοφτερή σκέψη, τολμηρή και πρωτοπόρα στάση ζωής. Αυτές είναι οι πολύτιμες παρακαταθήκες που αφήνεις πίσω σου.
 
Φίλτατε Γιάννη,
 
παιδί της Ζάκρου της Κρήτης, παιδί της δουλειάς, μπήκες επάξια στην εκπαιδευτική οικογένεια, αλλά συμμετείχες ενεργά και στο σύλλογο Κρητών ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης». Πάντοτε σεμνός, ουσιαστικός, βαθιά συναισθηματικός, ακριβοδίκαιος με σταθερές ιδεολογικές αρχές και οράματα. Ένας μαχητής στις επάλξεις της ζωής, ένας πρωταγωνιστής στα πολιτιστικά δρώμενα, εκπροσωπώντας την Κρήτη που τόσο αγαπούσες αλλά και την Κομοτηνή που ζούσες, θα σε θυμόμαστε πολύτιμε Γιάννη και θα σε συναντούμε στο γενναίο χαμόγελο της κόρης σου που υπεραγαπούσες και που ελάφρυνε με την παρουσία της τα δύσκολα τελευταία σου βήματα.
 
Φίλτατε Γιάννη,
 
σήμερα που η ψυχή σου ανοίγει πανιά για το μεγάλο ταξίδι σου λέμε ότι υπήρξες σπάνιος άνθρωπος, υπέροχος πατέρας, μοναδικός πατριώτης.
 

Πολλές φορές ο θάνατος 
Τς' ανθρώπους ξεκουράζει 
Μα είναι φορές οπού χτυπά 
Εκεί που δε ταιριάζει. 
 
Καλό σου ταξίδι Γιάννη.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.